in

MILANOVIĆ I PLENKOVIĆ “SE TUKU” PREKO SRBA: Nastavak političkog obračuna posle izliva mržnje u Borovom Selu na Uskrs

DOK se gotovo svakodnevno u Hrvatskoj javno širi mržnja prema Srbima predsednik i premijer, Zoran Mlanović i Andrej Plenković, poslednji incident u Borovu Selu, kada je grupa mladića na Uskrs uzvikivala skandalozne poruke “Ubij Srbina” i pevala “Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati” – koriste za prepucavanje oko toga čije su vojska i policija.

Foto printskrin

Milanović je rekao da sva odgovornost za nepostupanje policije u Borovu Selu vodi do vlade, kojom rukovode Plenković i Milorad Pupovac. Plenković je uzvratio da policija nije ni “njegova ni Pupovčeva”.

Načelnik Borova Zoran Baćanović, kojeg je grupa mladića obučenih u crno vređala i dan ranije pre mučnog događaja na Uskrs – za vreme crtanja murala sa hrvatskom zastavom i grbom koji se zvanično ne koristi, na Veleprometovom zidu – rekao je da policija nije dobro postupila, kao i da podršku ekstremistima daje gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Baćanović je najavio je da će od ministra unutrašnjih poslova Davora Božinovića zatražiti stav o odgovornima za indicent, prvenstveno načelnika vukovarske policije, zbog poziva na “klanje Srba” na pravoslavni Uskrs.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije