in

Hitna pomoć jurila u Zagreb zbog deteta kom je život visio o koncu, a onda se pojavila policija (VIDEO)

Hitna pomoć jurila u Zagreb zbog deteta kom je život visio o koncu, a onda se pojavila policija (VIDEO)

PRAVA drama sa srećnim krajem odvijala se u ponedeljak na putu od Osijeka do Zagreba tokom hitnog prevoza obolelog dvogodišnjeg deteta iz KBC Osijek u KBC Rebro.

Foto: Printsrkin/Jutjub/Večernji list

Međutim zahvaljujući brzini, snalažljivosti i stručnosti radnika Zavoda za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije, KBC-a Osijek, zagrebačkih policajaca, a onda i KBC-a Rebro, spasen je jedan mladi život, jer je detetu po dolasku u Zagreb trebala i reanimacija koju je obavio medicinski tim iz Osijeka.

Dete je, kako javlja “Jutarnji list”, u osječku bolnicu primljeno zbog upale pluća, ali preko noći je došlo do pogoršanja stanja te je bio neolphodan hitan transport u Zagreb.

Ekipa osječke Hitne pomoći spremno je preuzela taj zadatak, a onda su tokom puta shvatili da bi mogli imati problema sa saobraćajnim gužvama koje zbog radova na auto-putu A3 počinju već kod Križa.

Nazvali su Hrvatske auto-ceste (HAC) i policiju, te je u kratkom roku dogovoreno da će ih kod Križa čekati policijska pratnja.

Tako je i bilo. Stigli su službenici iz saobraćajne policije u zagrebačkoj Hajncelovoj ulici, pa je osječka Hitna pod njihovom pratnjom došla do Rebra, zaobilazeći pri tome veliku kolonu vozila koja se kretala prema Zagrebu. Na ruku im nisu išle ni vremenske prilike, jer ih je celo vreme pratila jaka kiša.

Ali, dvočasovno putovanje nije tu završilo uobičajeno, jer je dete doživelo srčani zastoj.

Usledila je nova drama i reanimacija dvogodišnjeg deteta, koja je uspešno i srećno okončana. Tako je, zahvaljujući brzini, stručnosti i snalažljivosti osječkih “hitnjaka” uz asistenciju zagrebačkih policajaca ova priča imala srećan kraj.

Bolje je, naime, i ne pomišljati što bi se dogodilo da se osječka Hitna od Križa morala sama, bez policijske pratnje, probijati autocestom i zagrebačkim ulicama, pišu mediji.

Evo kako je izgledao deo te drame:


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije