in

UVEK UZ MLADE I SPORTISTE: Ministar Udovičić posetio Bečej i Bačko Gradište

MINISTAR omladine i sporta Vanja Udovičić otvorio je nove prostorije Kancelarije za mlade u Bečeju, multifunkcionalni prostor koji će biti novi kutak mladih.

FOTO: MOS

Otvaranju novog prostora Kancelarije za mlade prisustvovali su i predsednik opštine Bečej Dragan Tošić i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

– Danas je jedna od najstarijih kancelarija za mlade u Srbiji dobila novi prostor koji će biti baza mladosti, kreativnosti i solidarnosti u Bečeju. Siguran sam da će nove prostorije biti omiljeno mesto mladih za druženje i sticanje novih znanja, i da će se upravo ovde rađati nove ideje koje će prerasti u dobra dela. Ministarstvo omladine i sporta nastaviće da podržava inicijative mladih koji žele da doprinesu svojoj lokalnoj zajednici na najbolji način – izjavio je ministar Udovičić.

Ministar Vanja Udovičić je ovom prilikom posetio i jedan od najstarijih fudbalskih klubova u Srbiji FK ”Vojvodina” i Osnovnu školu ”Svetozar Marković” u Bačkom Gradištu i obradovao ih novom sportskom opremom.

 – Veliko mi je zadovoljstvo što nastavljamo našu akciju obilazaka lokalnih  sportskih klubova širom Srbije i što smo imali priliku da se družimo sa najmlađom ekipom u Vojvođanskoj ligi, fudbalerima FK ”Vojvodina”. Posetu Južnobačkom okrugu završili smo u Osnovnoj školi ”Svetozar Marković” u Bačkom Gradištu, gde smo nastavili našu akciju opremanja fiskulturnih sala sportskom opremom na teritoriji cele Srbije. Ministarstvo omladine i sporta posebnu pažnju usmerava na školski i rekreativni sport i cilj od koga nikada nećemo odstupiti je uključivanje što većeg broja dece u sistem školskog sporta, jer je fizička aktivnost osnovni preduslov zdravlja – rekao je ministar Udovičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije