in

tenis najnovije vesti viktorija azarenka marta kostjuk usopen 2022

tenis najnovije vesti viktorija azarenka marta kostjuk usopen 2022

NEKADAŠNJA prva igračica sveta, beloruska teniserka Viktorija Azarenka, plasirala se u treće kolo Ju-Es opena, pobedom nad Martom Kostjuk iz Ukrajine – 6:2, 6:3.

FOTO: Tanjug/AP

NJihov duel izazvao je dosta pažnje, pošto je pre početka Ju-Es opena Kostjukova bila u grupi tenisera i teniserki koji su tražili od organizatora da isključe Azarenku iz egzibicionog humanitarnog turnira za pomoć Ukrajini.

– Ne razumem zašto su zvali Viktoriju? Ona nam nije otvoreno pomogla! – rekla je Kostjuk, najglasnija u zahtevima da se Vika isključi iz egzibicije.

Mlada, 18-godišnja Ukrajinka, pažnju teniske javnosti skrenula je pre četiri godine kada je govorila da nema teniske idole, ali obožava da gleda Novaka Đokovića i da je kao mala maštala da će se udati za njega.

FOTO: Tanjug/AP

Kostjuk je u maju ove godine izazvala skandl u Rimu kada je posle gubitka prvog seta od Ruskinja Pavlučenkove i Kudermecove ostavila na cedilu svoju dubl partnerku Elenu Gabrijelu Ruse, otišla je u svlačionicu i više se nije vraćala na teren.

Ju-Es open igra se ya nagradni fond od 60,1 milion dolara, a pobednica u ženskom singlu inkasiraće 2,6 miliona zelenih novčanica. 

Azarenka, koja je tri puta igrala finale (2012,2013, 2020) Ju-Es opena, u trećem kolu se sastaje sa boljom iz susreta Paola Badosa – Petra Martić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije