in

Pokušao da iznudi novac od ljubavnice pa dolijao

Pokušao da iznudi novac od ljubavnice pa dolijao

KANTONSKI sud u Zenici potvrdio je kaznu za iznudu i osudio je na tri godine zatvora nekadašnjeg rukometnog reprezentativca Bosne i Hercegovine Emira Šahinovića. On je pokušao ucenu ljubavnice od koje je tražio 65.000 KM.

Foto: UP CG

Šahinović je prema optužnici, početkom 2019. godine zapretio ljubavnici A.S. da će njenom mužu J.S. otkriti da su u ljubavnoj vezi i da će sve objaviti na društvenim mrežama.

Pokušao je Šahinović od ljubavnice da iznudi 65.000 KM. Naterao ju je da zaključe ugovor o zajmu i na taj način je želeo pribaviti protivpravnu korist.

– On je 23. januara 2019. godine oštećenoj A.S. s kojom je bio u ljubavnoj vezi zapretio da će njenom mužu otkriti da su njih dvoje u ljubavnoj vezi i da će javno objaviti njihove zajedničke fotografije i prepisku ukoliko sa njim ne zaključi ugovor o zajmu po kojoj on pozajmljuje novčani iznos od 65.000 KM. Ona bi mu prema tom ugovoru trebala novac vraćati bez pripadajuće kamate u dogovorenim mesečnim ratama do 5. januara 2028. godine.

– Iako svestan da istoj nije pozajmio novac i da je na taj način ucenjuje kako bi stekao protivpravnu imovinsku korist, oštećena je shvatila sve kao pretnju koja će škoditi njenoj česti i ugledu, pa je iz straha s istim zaključila navedeni ugovor – pisalo je u optužnici koja je podignuta.

Oštećena A.S je pretnju shvatila ozbiljno. Pristala je na ugovor, ali je potom sve prijavila i Tužilaštvo ZDK je protiv njega podiglo optužnicu za ucenu.

Nakon suđena u maju prošle godine bivši rukometaš je osuđen na tri godine zatvora.

Očekivano, usledila je žalba, ali sud u Zenici je odbio žalbu na presudi i potvrdio je kaznu.

Tako će nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine zbog ucene morati na tri godine iza rešetaka i sigurno je ovo velika mrlja za čoveka koji je imao jako dobru karijeru.

Emir Šahinović je rukometnu karijeru završio 2018. godine. Nastupao je za brojne klubove u BiH i inostranstvu, a među njima su Čelik, Bosna, Konjuh, Al Sad, Prato…

BONUS SADRŽAJ: Lista zarada za  2022. godinu

BONUS SADRŽAJ

Da li ste znali da je Novak Đoković u svojoj knjizi izneo plan kako da za samo četrnaest dana transformišete i telo i život? Uz nedeljni jelovnik, korisne savete za poboljšanje varenja i izvrsne recepte koji se lako pripremaju, lako ćete se osloboditi viška kilograma i poboljšati zdravlje. Novak vam otkriva i lake vežbe za razgibavanje, iste one koje i on radi pre svakog meča.

Naručite OVDE svoj primerak knjige “Serviraj za pobedu” i krenite stopama najboljeg na svetu.

Takođe, još jedna knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv “Novak, pariske priče“. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije