in

Mališani se oprobali u raznim disciplinama (FOTO)

Mališani se oprobali u raznim disciplinama (FOTO)

PREDSEDNIK Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar SSS Goran Marinković posetili su Trstenik. U ovoj opštini upriličen je pravi sportski dan – razgovor o unapređivanju sporta, otvaranje kuglane i naravno 6. ovogodišnji Mali sajam sporta.

FOTO: SSS

Najpre je upriličen sastanak u kabinetu predsednice opštine Trstenik Milene Turk, na kome su ona i njeni saradnici – Dejan Raković zamenik predsednika opštine, Marina Radenković Todorović pomoćnik predsednika opštine, Vladimir Savić predsednik Sportskog saveza Trstenik, direktor SC Trstenik Nenad Smiljković, prezentovali novosti u oblasti sporta ove opštine. Nakon sastanka predsednik Davor Štefanek i Milena Turk svečano su presekli vrpcu na ulazu u kuglanu koja se nalazi u okviru sportske hale Trstenik. A na parketu mališani iz Predškolske ustanove “Biseri” za uvertiru Malog sajma sporta vežbali su uz Savez za predškolski sport.

Tako je ovom prilikom promovisana akcija “Sport je važan da bi bio zdrav i snažan”. A u okviru Malog sajma sporta osnovcima su klubovi prezentovali svoje sportove – gimnastika, dizanje tegova, obaranje ruku, košarka, planinarstvo, fudbal, odbojka, tenis, stoni tenis, boks… Štefanek i Marinković su se družili sa mališanima i poručili im da se bave sportom

– Svako dete treba prvailno da se razvija i stiče zdrave navike, a najbolji način za takav život je sport. Zato Sportski savez Srbije već dugi niz godina organizuje Male sajmove sporta. Od mog dolaska na mesto predsednika trudimo se da svake godine povećamo broj Malih sajmova, ove godine organizovaćemo ih 10. Drago nam je da naša saradnja sa Sportskim savezom Trstenika na odličnom nivou. Deca u Trsteniku imaju sve bolje uslove za bavljenje sportom, a imaju i uzore među sugrađanima. Jedan od njih je i šampion Olimpijskih igara u Tokiju Milenko Sebić. Zato trebaju da upamte da upornost, volja, rad i vera u sebe dovode do ispunjenja snova i osvajanja velikih odličja – rekao je Štefanek.

Potom se obratila i predsednica opštine Trstenik Milena Turk.

– Čast nam je i zadovoljstvo što su predsednik Štefanek i generalni sekretar Marinković ponovo naši gosti i što su se odlučili da Trstenik bude jedan od 10 gradova domaćina Malog sajma sporta. Trudimo se da sport u našoj opštini razvijamo. Tako smo i opremili kuglanu za naše sportiste koji beleže odlične rezultate. Nadam se da će se sve više dece uključiti u sistem sporta i voditi zdrav život – rekla je Milena Turk.

Predsednik SSS uručio je ovom prilikom lopte za osnovne škole predsedniku SST Vladimiru Saviću. Sportski savez Srbije će u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta u septembru organizovati još četiri Mala sajma sporta kao uvertiru pred Celiki sajam sporta koji će biti održan na Adi Ciganliji od 23. do 25. septembra

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije