in

Liga malih šampiona održana u Velikoj Plani

Liga malih šampiona održana u Velikoj Plani

SPORTSKI savez Srbije u saradnji sa Savezom za predškolski sport i fizičku aktivnost pokrenuli su novu akciju pod nazivom “Liga malih šampiona”.

FOTO: SSS

U okviru programa redovnih fizičkih aktivnosti za predškolce “Sport je važan da bi bio zdrav i snažan” osmišljen je i takmičarski deo. Predškolci iz 11 opština takmičiće se u “Motoričkom poligonu” i “Trci na 20.000 cm”. 

Prvo opštinsko finale održano je u Velikoj Plani, a preko 100 mališana iz PU “Dečije carstvo” najpre se zagrejalo sa maskotom Ristom, a zatim i navijalo u trkama.

Direktorka PU “Dečije carstvo” Marija Starčević istakla je da je ova akcija prihvaćena sa oduševljenjem kod dece i da je izuzetna čast što je Velika Plana prva opština koja će sprovesti Ligu malih šampiona. Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković nakon takmičenja sumirao je utiske:

– Najpre želim da se zahvalim Savezu za predškolski sport i fizičku aktivnost što su zaineresovani da pokrenu novu akciju Ligu malih šampiona. Drago mi je što u PU “Dečija radost” već vežbaju sa mališanima i promovišu zdrav način života. Nema ničega lepšeg kada vidimo ovoliko osmeha mališana, koji će nadam se nastaviti da uživaju na igralištima i sutra početi da treniraju neki od sportova – rekao je Marinković i dodao:

– Svi mališani su pozvani na Veliki sajam sporta koji će biti održan u Beogradu 22, 23. i 24. septembra, kada će biti i Republičko finale ove akcije – zaključio je generalni sekretar Sportskog saveza Srbije.

BONUS VIDEO: BUKA, BAŠ BUKA: Ovako su košarkaši Partizana dočekani u Madridu

BONUS SADRŽAJ

Da li ste znali da je Novak Đoković u svojoj knjizi izneo plan kako da za samo četrnaest dana transformišete i telo i život? Uz nedeljni jelovnik, korisne savete za poboljšanje varenja i izvrsne recepte koji se lako pripremaju, lako ćete se osloboditi viška kilograma i poboljšati zdravlje. Novak vam otkriva i lake vežbe za razgibavanje, iste one koje i on radi pre svakog meča.

Naručite OVDE svoj primerak knjige “Serviraj za pobedu” i krenite stopama najboljeg na svetu.

Takođe, još jedna knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv “Novak, pariske priče“. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije