in

Želite da POSTITE tokom Božićnog posta? Možda to nije pametna odluka ukoliko imate ove probleme…

Post ne može biti način ishrane koji odgovara svim organizmima.

Post nije način ishrane koji može podneti svačiji organizam. Potrebna je strategija, predanost i puno snage volje. Poznati nutricionisti savetuju kako da post prilagodimo svom telu.

Pročitajte još: Može da izazove NEMIR, ANKSIOZNOST i NESANICU: Kada ZELENI ČAJ postaje opasan?

Naime, post može biti zdrav, ali ishrana mora da bude raznovrsna, ako nije izbalansirano dolazimo do toga da između obroka uzimamo nešto što jeste posna grickalica, nešto što su posni slatkiši, ali sve to ima dosta kalorija, dosta šećera i može da bude opasno.

Možemo da napravimo ozbiljan problem i za dijabetes i za insulinsku rezistenciju i za holesterol, posebno za one ljude koji su skloni ovim oboljenjima…

Voće je šećer i fruktoza, tako da bi to morali da smanjimo samo koliko da nam bude užina, a treba izbegavati i skrobne namirnice, krompir i pirinač.

Tokom posta preporučuje se i probiotik jer je važno da nahrane dobre bakterije uzimanjem dijetetskih proizvoda koji imaju vlakna u sebi. 

Pročitajte još: NJene jelke su prava REMEK-DELA: Ovo je priča o mami koja je LJUBAV PREMA NOVOJ GODINI pretvorila u BIZNIS (FOTO/VIDEO)

Tokom posta treba izbegavati testenine, paste, pirinač, i sve to što je najpristupačnije i najisplativije kad nemamo vremena da spremamo obroke jer se onda dešava da iz posta izađemo čak i sa viškom kilograma. Osim toga, možemo da napravimo ozbiljan problem i za dijabetes i za insulinsku rezistenciju i za holesterol, posebno za one ljude koji su skloni ovim oboljenjima. Zato za one koji imaju metabolički problem, post mora da bude dobro izbalansiran.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU