in

Zabolela je glava, a nakon par sati je bila mrtva

Zabolela je glava, a nakon par sati je bila mrtva

Šarlbin Din, preminula je u avgustu nakon što je imala jaku glavobolju zbog koje je legla da spava. Kada se probudila zamolila je verenika da je odvede u Hitnu, a samo nakon par sati je bila mrtva.

Pročitajte još: “Ova situacija je ojačala naš odnos”: Marko Bulat o pomirenju sa suprugom nakon prijave za nasilje

Sada nakon četiri meseca od smrti, njen brat je za medije otkrio pravi uzrok smrti.

– Doslovno se sve dogodilo isti dan: zabolela ju je glava, otišla je da spava, probudila je dečka i zamolila ga da ode s njom u bolnicu – rekao je njen 21-godišnji brat.

Mladić je rekao da je njegova sestra 2009. imala “vrlo tešku saobraćajnu nesreću”, nakon koje je imala slomljena leđa i rebra, a morali su da joj odstrane i slezinu.


– Odstranili su joj slezinu, a ona je bitna u borbi s infekcijama i to je možda imalo veze s onim što se dogodilo. To što nije imala slezinu moglo je da doprinese činjenici da nije mogla da se izbori s bolešću –  rekao je.

Za magazin People je mrtvozornik iz NJujorka potvrdio da je 32-godišnja glumica preminula od bakterijske sepse, koja je, kako navode “komplikacija uzrokovana odstranjivanjem slezine”.

Sepsu od koje je Šarlbi umrla uzrokovala je bakterija poznata kao Capnocytophaga, a koja se, pišu, često nalazi u ustima ljudi, pasa i mačaka. Bakterija može da uđe u krvni sistem, što vodi do infekcija u raznim delovima tela, a riziku su najizloženiji ljudi s oslabljenim imunološkim sistemom.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU