in

Večera koja će vam pomoći da istopite kilograme

Zima je lagano zakucala na vrata, a hladno vreme i slave koje su pred nama podrazumevaju manje kretanja i više praznične hrane, samim tim i više kilograma

Zima je lagano zakucala na vrata, a hladno vreme i slave koje su pred nama podrazumevaju manje kretanja i više praznične hrane, samim tim i više kilograma.

Pročitajte još: Ženama posle 40. šolja čaja od KAMILICE produžava mladost

Ipak, budete li konzumirali sledeće namirnice, kilogrami će se sami topiti.

Šumsko voće

Ovo je najbolja večernja zakuska za one koji žude za slatkim, bez straha od dodatnih masnih naslaga. Šumsko i bobičasto voće sadrži vlakna koja su neophodna za mršavljenje, a varenje i osećaj sitosti traju duže. Maline, kupine i borovnice sadrže najviše vlakana od svih bobica.

Jogurt s malo masnoće

Kalcijum se smatra jednim od najboljih minerala koji se bore protiv masti, a jogurt je odličan izvor kalcijuma. Za večernji obrok izaberite jogurt bez šećera i masti.

Foto: Despositos

Bademi

Ako ne preterate i ne pojedete celu kesicu badema, i badem se može uvrstiti na spisak dozvoljenih namirnica u kasnim satima. Bademi sadrže proteine, vlakna i omega-3 masne kiseline. Šačica badema je dovoljna da zadovolji potrebu za slatkim. Kombinacija vlakana i proteina će stimulisati metabolizam, kako bi se efikasnije sagorevale masti i kalorije.

Ćuretina

Ona sadrži aminokiselinu pod nazivom leucin, koji igra važnu ulogu u zaštiti mišića od gubitka težine, prisiljavajući telo da traži energiju u masnim naslagama. Osim toga, ćuretina je bogata proteinima koji će vas čuvati od gladi kad se probudite.

Pročitajte još: Dobra za imunitet, a tek stomak: ZELENA salata je zdrava pod OVIM uslovom

Avokado

Avokado predstavlja dobar izvor vlakana i zbog toga ulazi na spisak plemenitih večernjih namirnica. Međutim, sadrži i zasićene masti koje treba konzumirati u umerenim količinama, tako da bi avokado ipak smeo da bude samo povremena namirnica koju konzumirate u večernjim satima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU