in

TRIK koji morate probati! Evo kako raskošne HORTENZIJE MENJAJU BOJU! Potreban vam je EKSER ili IGLICE BORA

Hortenzija je biljka izuzetno popularna za dvorište ili balkone, čiji cvetovi imaju širok spektar boja koji ulepšavaju svaki kutak u kome su.

Čiroki Indijanci su je koristili da oteraju košmare, japanski carevi poklanjali kao zalog ljubavi, a ako njen koren stavite pod jastuk, sanjaćete budućeg izabranika.

Evo zbog čega je hortenzija tako posebna, pa je zavrednila da se nađe u ovim legendama i verovanjima.

Hortenzije su najljepši ukras bašte 

Stavite je na senovito mesto, dajte joj mnogo vode i gledajte kako joj se boja cvetova menja u zavisnosti od toga koliko je zemlja kisela. To je hortenzija, raskošna lopta prepuna cvetova, a čarobni štapić koji menja njenu boju iz plave u ružičastu imate vi.

Bele hortenzije ne podležu magiji

Kao kad junak iz narodne bajke dobija magične predmete koji mu pomažu u nekom poduhvatu, vi na raspolaganju imate nož, eksere ili iglice bora. Zabodite jedno od toga u zemlju i posmatrajte kako umesto prošlosezonskih ružičastih cvetova hortenzije sada niču plavi ili ljubičasti.

Ako poželite da obrnete proces i to tako što ćete biti sam svoj majstor i zaobići poljoprivedne apoteke sa proizvodima za snižavanje kiselosti, u zemlju stavite ljuske od jaja, pepeo, školjke sa letovanja ili koru od limuna.

Ćiribu-ćiriba i vaša hortenzija je povratila svoju nježnu ružičastu boju! Samo se ne nadajte previše kad je reč o belim ili krem cvetovima. Oni ne veruju u magiju i natprirodne pojave i ostaće iste boje ma šta im radili.