in

Tanja Bošković o načinu života koji joj je omogućio čelično zdravlje, a svima je poručila samo jedno

Tanja Bošković o načinu života koji joj je omogućio čelično zdravlje, a svima je poručila samo jedno

Tanja Bošković jedna od najlepših i najboljih glumica. U nekadašnjoj Jugoslaviji pripadnici jačeg pola su uzdisali za njom, a i danas u 70. godini pođednako je otmena, harizmatina i lepa. 

Starenja se ne plaši i doživljava ga kao deo prirodnog procesa. Zdravlje je služi savršeno već decenijama, a ona je otkrila da je to skup mnogih životnih navika kojih se pridržava, a koje nisu vezane isključivo za ishranu.


Spadam u ljude čeličnog zdravlja. Imam 69 godina. Poslednjih 36 godina nisam imala ni kijavicu. Ne znam kako su ljudi postali inertni. I dalje trčim, skačem, jurim, ludujem i pevam… Volim more i da plivam. I dalje jedem šaku hrane dnevno. Nikom nije potrebno više. Živim jedan zdrav seljački život. Nemam potrebu za prejedanjem u bilo kom smislu. Verovatno me molitva, pričešćivanje i ispovest drže u dobrom duhovnom i fizičkom zdravlju. To je moja radost. Nikad se nisam prostirala više nego što mogu. Gospod mi je dao dara koliko mi je dao, a ja zadovoljna. Gospod je dao da imam decu, ja presrećna – otkrila je glumica za “Kurir”.

Za čitaoce je imala važnu poruku:


– Trudim se da nemam loše misle. Doživljavam ih kao greh… I kad dođu loše misli, očetkam ih sa sebe. Nisam morala da nosim tuđim imenom potpisane haljine da bi mi rekli da sam vredna. Nahranjena sam ljubavu svojih roditelja, sestre, dece, prijatelja i komšija. Ništa nisam morala. Ne trebaju mi automobili i svuda idem peške. Uđem u gradski prevoz samo ako žurim. Zdravlje se nalazi u našim dušama. I telo odreaguje na svaku ružnu i rđavu misao. Ubi vas pamet i kalkulacija, ovo se obraćam čitaocima. Rasteretite svoje duše i radujte se – zaključila je Tanja.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU