in

Štrafte izdužuju, a pruge šire prostor! (FOTO)

Same po sebi, pruge daju dinamiku prostoru, gde god se nalazile, od garderobe, preko eksterijera, pa sve do dizajna unutrašnjosti naših domova.

NJima unosite vedrinu u svoj životni prostor, poručujući svima da ste moderni, razigrani i veliki esteta, pre svega. Jer samo oni sa istančanim ukusom za lepo umeju da kombinuju prugasti dizajn sa ostalim stvarima koje ih okružuju.

Pročitajte još: Uz male detalje KUHINJA može da izgleda KAO IZ ČASOPISA

Crno i bele štrafte su najpopularnije

Štrafte mogu biti svih boja i debljina, a najčešća kombinacija je crne i bele, koja podjednako dobro pristaje kuhinjskim zidovima, garniturama za sedenje i tepisima. Kada se odlučite da “zebrice” na tapetama postavite u kuhinju, da biste je razveselili, prošarajte je žutim i belim detaljima, u vidu posuđa i radnih elemenata.

Tapete sa prugama i zebra tepih izdužuju

Ukoliko krase omiljeni dvosed, ispod njega će se odlično “snaći” tepih istog dezena, ali sa kosim, umesto pravim prugama. Na tepisima možete napraviti i optičku varku, kada pruge na njima ne “poređate” u istoj liniji, već za koji centimetar niže ili više – delovaće kao da igraju, pa vam se može i zavrteti u glavi pri pogledu na njih.

Pročitajte još: Pogledajte STO koji u nekoliko sekundi postaje POLICA: Savršen višenamenski komad nameštaja za mali stan! (VIDEO)

Foto: Depozit

Štrafte uparite sa prugama

Sa crno-belim tepihom možete upariti stolnjak i ukrasno jastuče na sivo-bele štrafte, povezujući ih u svojevrsnu celinu, bez obzira na dezen i boje ostalog nameštaja. Uz to, ako tepih postavite na brodski pod, koji isto formira linije, a jedan od zidova i plafon ukrasite gipsanim radovima koji takođe prave jednobojne, izbočene pruge, dobićete dodatni efekat sofisticiranosti.

Pročitajte još: Trpezarija je nestala! Dizajneri kažu da se sto sada nalazi u OVOJ prostoriji

Sa zlatno-belom kombinacijom nećete nikada pogrešiti, pogotovo ako je smestite uz nameštaj boje svetlog drveta, na zavese, veliku ukrasnu korpu ili jastučić. Raznobojne, šarene prugice lepo pristaju stazama i tanjim tepisima, modernom i stilskom nameštaju, ali i parketu, čiju svaku letvicu, uz malo kreativnosti i dobre volje, možete obojiti u različitu boju.

Vesele trafte šire prostor

Štrafte veselih tonova možete kombinovati i ako je njima prekriven ceo sto, prekoputa kog je garnitura za sedenje sa ukrasnim jastucima istog dezena. Pruge potpuno različitih boja i širina mogu se naći na tepihu, jastučiću i tabureu za sedenje, dok je ostatak enterijera u vedrim bojama, i opet će stvarati vizuelnu celinu, već na prvi pogled.

Foto: Depozit

Još jedan od predloga je da frontove polica i ploču stola u dnevnoj sobi “obučete” u crveno-bele pruge, dodate im saksiju i vazu za cveće na braon-bele štrafte, a deo zidova takođe “ispresecate” linijama, ovaj put manje primetnim. Tako ćete napraviti potpuno neobičan i razigran prostor, uprkos svedenosti ravnih formi u njemu.

Pročitajte još: Da li ste nekad spavali pod zvezdama? Čovek je izbacio krevet na terasu i napravio raj! (FOTO)

NJima unosite vedrinu u svoj životni prostor, poručujući svima da ste moderni, razigrani i veliki esteta, pre svega. Jer samo oni sa istančanim ukusom za lepo umeju da kombinuju prugasti dizajn sa ostalim stvarima koje ih okružuju.

 PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU