in

Sjajan saveznik u UKLANJANJU BUĐI, VLAGE I MASNIH MRLJA SA ODEĆE

Bela kreda sadrži materije koje će vam pomoći da uklonite fleke i još mnogo toga.

Bez hemikalija, jednostavna za korišćenje i učinkovita, bela kreda može biti savršena zamena za skupe proizvode. Uštedićete vreme i novac, a pritom ćete i efikasno rešiti uporne fleke i mrlje.

1. Uklanjanje masnih mrlja sa odeće

Uživate u ukusnom hamburgeru, pomfritu ili prženoj šnicli, ali vam u trenutku nepažnje pada delić hrane i ostavlja ružnu i upečatljivu fleku na pantalonama. Pre nego što ih ubacite u korpu za veš, poslužite se ovim trikom. Protrljajte kredom uflekano mesto i ostavite sat vremena da sastojci krede deluju. Uklonite potom kredu, pa proverite koliko se masnoće skinulo. Nakon toga, operite pantalone kao što inače činite.

Pročitajte još: Sudomašina je možda NAJPRAKTIČNIJI uređaj u vašem domu, a evo i zašto (VIDEO)

2. Uklanjanje buđi i neprijatnih mirisa

Kako je po sastavu i formi izrazito porozna, kreda može apsorbovati buđ i loše mirise. Uzmite malo krede i stavite je u svoje ormare, kutije za veš, ili bilo koje drugo mesto koje u vašoj kući pojavila buđ ili plesan. Osim buđi i vlage, kreda će apsorbovati i neprijatne mirise.

3. Rešite se problema sa insektima

Kreda je posebno efikasna ukoliko imate problema sa mravima u kući i nikako ne možete da ih se rešite. Mravi se zapravo boje krede – uzmite kredu i nacrtajte crte preko vrata, prozora ili bilo kojeg drugog mesta gde imate mrave.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU