in

Šest biljaka koje plene živopisnim šarama! (FOTO/VIDEO)

Danas se bavimo biljkama i otkrivamo nove sorte koje će vas oduševiti. Ko bi rekao da postoji toliko  vrsta sa super, privlačnim lišćem i zanimljivim bojama koje možete naći i u cvećari, bez obilaska egzotičnih šuma? Nedavno smo naleteli na čitav niz biljaka koje su zapravo ružičaste. Divno, neverovatno ružičasto.

Pročitajte još: Svako cveće ima značenje: Otkrijte koju skrivenu poruku vam šalju kada ga dobijete na poklon! (VIDEO)

Kalatea

U stanu svoje prijateljice, zatekla sam predivnu kalateu u upečatljivoj pink boji lišća. Ovaj cvet voli da zemlja bude vlažna, ali ne i natopljena. Takođe, voli sunce, ali ne i da bude direktno izložen zracima (tako može da izgubi i boju).

Fitonija

Ove biljke su poznate po svojim prepoznatljivim žilama. Iako je najčešća boja bela, možete pronaći i druge boje: bledo ružičasta sorta, posebno je lepa. Ovim biljkama je potrebna stalna vlaga i nikada ne bi trebalo da se isušuju, tako da su terarijumi idealno mesto za ove biljke koje vole vlagu. Takođe ne vole punu sunčevu svetlost, a listovi će postati smeđi nakon previše izlaganja suncu.

Fikus

O ovoj biljci pisali smo i ranije i ostajemo veliki ljubitelji njene lepote, posebno onih sa šarenim lišćem. Iako mogu narasti do velikih visina, držanje biljaka u malim saksijama ograničiće njihov rast.

Pink filadendron

Ova biljka ima lišće koje izgleda kao da je neko malo poludeo sa četkom za farbu. Listovi su prskani, pegavi i prošarani bojom. Retki su i teško se nalaze kod nas, posebno u roze varijanti. Dobro uspevaju na jakom indirektnom svetlu u zatvorenom i vole vlažno, ali dobro drenirano tlo.

Tufnasta biljka (Hypoestes Phyllostachya)

Poput koneta, hipoestes je svestrana biljka koja se lako uzgaja i koja je poznata po neobičnim i upečatljivim bojama lišća. NJen živopisan izgled će odlično ukrasiti malu saksiju. Neka zemlja bude umereno vlažna, ali ne stalno natopljena. 

Pročitajte još: Biljke obožavaju GORKU SO: Šest načina upotrebe u baštovanstvu! (VIDEO)

Mojsijeva torbica

Lišće ove male lepotice je zlatno i ružičasto na vrhu, a sa donje strane ljubičasto, što je prilično dramatično i upečatljivo. Možete je gajiti i u zatvorenom i napolju, jednostavna je za održavanje. Potrebno je srednje do jako svetlo i voda jednom do dva puta nedeljno, u zavisnosti od uslova.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU