in

SAVETI koji će vas oduševiti!

Eleon Musk, najbogatiji čovek na svetu ne voli birokratiju, hijerarhiju i sastanke

Milijarder, koji je izvršni direktor kompanije Tesla Space X, ima veoma produktivnu metodu rada, a nedavno je procureo i njegov e-mail, koji je poslao zaposlenima.

Pročitajte još: KAKO SE KAŽE: Kod reči: asmatičar, srčani zalizak, obolenje, odelenje SVI GREŠE! Ovu su sve NEPRAVILNI oblici

Naime, Musk je u pismu radnicima dao savete za produktivnost, a ono što iz pisma može da se zaključi je da, Eleon nikako ne voli duge sastanke, biorokratiju, ali i ustav koji ometa neposrednu komunikaciju. Voli da njegovi zaposleni primenjuju zdrav razum, kada je posao u pitanju.


Dugi veliki sastanci su gubitak vremena  

– Često sastančenje šteti velikim kompanijama i s vremenom se pogoršava. Rešite se svih velikih sastanaka, osim ako niste sigurni da su korisni svim učesnicima. Čak i u tom slučaju pobrinite se da budu vrlo kratki – smatra milijarder.

Ne državajte često sastanke, osim u hitnim slučajevima

– Rešite se čestih sastanaka, osim ako se ne bave izuzetno hitnom temom. Učestalost sastanaka trebala bi da brzo izostane, kada se taj problem riješi.

Foto: Despositos

Ako nije potredno da ste na sastanku – izađite

– Izađite sa sastanka, čim postane očigledno da mu ne doprinosite. Nije bezobrazno otići, nepristojno je nekoga naterati da ostane i protraći svoje vreme  – kaže Eleon Musk.

Na učinak nikako ne sme da utiče hijerarhija

– Komunikacija bi trebala da ide najkraćim putem koji je potreban da bi se posao obavio, a ne po “naređenju”. Svaki šef koji pokuša da uvede takvu komunikacijsku mrežu uskoro će raditi na drugom mestu – kaže Musk.

Pročitajte još: NEVEROVATAN TRIK: Oživite uvele biljke pomoću dlaka sa četke za kosu (VIDEO)

Ne gubite vreme na ova glupa pravila

– Neka vam zdrav razum uvek bude vodič. Ako je usklađenost kompanije “očigledno neprimenjiva u datoj situaciji”, onda bi to pravilo trebalo promeniti – zaključio je najbogatiji čovek na svetu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU