in

Sama pod zemljom, PREKRIVENA BUBAMA, SA HALUCINACIJAMA- ”Nisam htela da izađem” (FOTO)

Sama pod zemljom, PREKRIVENA BUBAMA, SA HALUCINACIJAMA- ”Nisam htela da izađem” (FOTO)

Žena alpinista, izašla je iz podzemne pećine duboke 230 stopa, nakon punih 500 dana izolacije. Beatriz je poreklom iz Madrida, a ušla je u pećinu na jugu Španije novembra 2021.godine, javili su Asoshiated press i Reuters.

Kako People prenosi, ova žena je pravo čudo i izašla je iz pećine dubine 70 metara (230 stopa) pod zemljom, u petak 14.aprila 2023. u 9 časova ujutru, po lokalnom vremenu. Flamini je rekla da joj je vreme teklo u vežbanju, čitanju knjiga, crtanju, slikanju i pretenju.

”Zapravo, nisam želela da izađem”, kazala je.

Foto: EPA

Flamini je imala 48 godina kada je ušla u pećini u Granadi. Tokom eksperimenta, nju su pratili psiholozi, istraživači i speleolozi, koji proučavaju pećine, iako nisu bili u kontaktu sa njom, navode izveštaji. Ova žena je rekla, da je izgubila svaki osećaj o vremenu posle oko 2 meseca, i da je imala utisak da je bila pod zemljom samo 160 ili 170 dana.

” Kada su ušli po mene, spavala sam. Mislila sam da se nešto dogodilo. Rekla sam ‘Već? Sigurno ne, nisam završila knjigu”, rekla je Flamini novinarima.

NJena avantura od 500 dana bila je deo projekta pod nazivom ”Timecave”, u prevodu Vremenska pećina. Cilj eksperimenta je bio, da se proceni kako će se čovek nositi sa životom pod zemljom duže vreme. U okviru njega, stručnjaci su ispitali uticaje socijalne izolacije i ekstremne privremene dezorijentacije na ljudsko telo.

”Još uvek sam zaglavljena u 21.novembru 2021”, rekla je juče ”Ne znam ništa o svetu.”

Flamini je možda postavila i  svetski rekod. NJen tim vreuje, da ona drži rekord u vremenu provedenom pod zemljom, mada Ginisova knjiga rekorda treba još da potvrdi ovu informaciju.


Ona je takođe imala dugme za paniku, u slučaju da se ne oseća bezbedno, ali navodi da nikada nije razmišljala da ga pritisne. Čak je izdržala i invaziju muva, zobg čega je bila prekrivena bubama.

Ova ekstremna sportistkinja je takođe iskusila ”auditivne halucinacije” dok je bila u pećini, navodi BBC. Bila joj je potrebna pomoć dok je razgovarala sa novinarima, zbog problema sa ravnotežom. Ipak, ona je bila oduševljena ovim iskustvom, koje je nazvala ”odličnim” i ”nepobedivim”:

”Morate da ostanete svesni svojih osećanja. Ako se plašite, to je prirodno, ali nikada ne puštaj paniku unutra ili ćeš se paralisati”, opisala je ovo nesvakidašnje iskustvo.

BONUS VIDEO: 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU