in

PUTER vam može pomoći da smršate

PUTER vam može pomoći da smršate

Evo kako puter pomaže mršavljenje!

Verovatno niste bili svesni da puter može da vam pomogne u mršavljenju.

Nutricionisti često izbegavaju ovaj ukusan namaz zato što sadrži veliki procenat masnoće, ali ono što mnogi ne znaju je da može da nam pomogne da izgubimo suvišne kilograme.

Nutricionistkinja Patriša Benan, autorka više hit knjiga o mršavljenju, izjavila je da postoji jedno jednostavno pravilo uz koje puter pomaže mršavljenje.

Foto: Pexels

Ako se puter jede u normalnim količinama, što ne podrazumeva svakodnevnu konzumaciju, puter može da pomogne u mršavljenju.

“Malo putera može da vam pomogne da unosite hranu koja je zdravija, kao što je povrće. Moramo, naravno, da budemo oprezni sa unosom jer je ipak vrlo masna namirnica u pitanju, ali malo putera na grilovanom povrću nateraće nas da pojedemo više povrća”, objasnila je Patriša.

“Puter jelima ne daje samo divan ukus i aromu, već i osećaj u ustima. Ali imajte uvek na umu činjenicu da je u pitanju mlečna masnoća i da bi porcije trebalo kontrolisati. Puter sadrži i kalcijum, kao i nekoliko supstanci koje pomažu smanjivanje šansi za nastanak gojaznosti”, rekla je ona tom prilikom.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU