in

PRIPAZITE! Ovo je voće koje ne smete jesti ako želite da IZGUBITE KILOGRAME

PRIPAZITE! Ovo je voće koje ne smete jesti ako želite da IZGUBITE KILOGRAME

Nisu sve voće dobrodošle u dijetama…

Nije vredno potpuno odustati od voća čak ni na dijeti. Treneri obično savetuju da se ograničite na jednu ili dve – na primer, pola grejpfruta i jabuku. Stvar je u tome što neko voće sadrži dosta šećera i stoga je visoko kalorično. Stoga ih treba jesti u veoma umerenim količinama ili potpuno isključiti iz ishrane.

Pročitajte još: Kraljica Leticija popularni jesenji materijal ponela i na majici: Savršen spoj uz klasične pantalone (FOTO)

Sa kojim voćem treba da pazite ako pokušavate da smršate:

  • Banane – One su odličan izvor kalijuma i vitamina C, ali takođe imaju visok sadržaj šećera i kalorija. Ako želite da jedete bananu, onda je bolje izabrati najmanju i ne previše zrelu.
  • Grožđe – Veoma je slatko i takođe izaziva nadimanje.
  • Suvo voće – suvo grožđe, urme, smokve itd., Sadrži puno šećera i kalorija. Još više šećera u kandiranom voću.
  • Avokado – Iako je zdrav izvor zdravih masti, ima i visok sadržaj kalorija. Zbog toga je bolje jesti ne više od pola dana.
  • Kivi – Dobar izvor vitamina C, ali ima i mnogo šećera. Bolje je izabrati manji plod kivija kako biste smanjili količinu konzumiranog šećera.
  • Ananas – sadrži dosta fruktoze, pa se ne preporučuje konzumiranje u velikim količinama.

Pročitajte još: Trebalo bi da naučite da ĆUTITE O OVIH 5 STVARI – odmah će vam krenuti u životu

Naravno, treba imati na umu da svi plodovi imaju svoje prednosti i nedostatke, i dalje imaju više koristi nego štete. Važno je da jedete uravnoteženu ishranu i jedete voće u razumnim količinama i ujutru da biste dobili maksimalnu korist za zdravlje i održali željenu težinu.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU