in

Pridremalo vam se na RADNOM MESTU? Pet saveta kako da se najefikasnije RAZBUDITE

Dremka na poslu može da bude vrlo neprijatna.

Približava se kraj radne nedelje, i mnogi su na izmaku snage. Ukoliko vam se desilo da ste zadremali na radnom mestu, probajte na sledeće načine da se razbudite.

Za početak ustanite od svog stola

Predugo sedenje na jednom mestu može pogoršati dnevnu pospanost. Periodično ustajanje sa radne stanice i hodanje unaokolo pokreće krv. Takođe vam može pomoći da ostanete budni i koncentrišete se na svoj posao.

Pročitajte još: Šta bismo mogli da uradimo da POBOLJŠAMO DRŽANJE dok sedimo na poslu?

Poprskajte lice hladnom vodom

Ako se mučite da ostanete budni na poslu, idite u kupatilo i poprskajte lice hladnom vodom. Ovaj brzi i jednostavan trik može vas ponovo aktivirati i pružiti preko potrebno razbuđivanje.

Slušajte muziku

Ako ste pospani na poslu, obavljanje posla u tišini može biti poteškoća. U svakom trenutku možete se osećati kao da ćete zaspati. Da biste probudili mozak, slušajte muziku koja vam prija, makar i na telefonu, preko slušalica, kako ne biste smetali ostalim kolegama.

Umesto obilnog uzmite lagani ručak

Ako se nosite sa čestom dnevnom pospanošću, obilan ručak mogao bi da pogorša stanje. Dajte sve od sebe da se klonite zalogaja, gaziranih pića ili ugljenih hidrata poput belog hleba i bele testenine, a u pauzi za ručak prezalogajite voćku, ili salatu.

Dremnite nakratko

Ponekad je zatvaranje očiju jedini način da prebolite dnevnu pospanost. Ako morate da zatvorite oči, pokušajte da dremnete tokom pauze za ručak.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU