in

Poznate ličnosti ga obožavaju (FOTO)

Poznate ličnosti ga obožavaju (FOTO)

“Clean Manicure” čist manikir je toliko suptilan, ali istovremeno i šik da nadograđuje čak i najjednostavniji izgled

Poslednjih meseci pojavio se još jedan novi trend u svetu manikira, a to je ništa drugo do čist manikir ili na neki drugi način „ruski manikir“.

Manikir

Šta tačno uključuje ovaj trend? Sinonim za čistu estetiku lepote, koja ima čast kako na društvenim mrežama, tako i u svakodnevnom životu mnogih it devojaka, beauty influenserski i trendi devojaka, Clean Manicure ukazuje na veoma čiste nokte, obojene veoma suptilnom nijansom (čak i providnom ili čak bez laka) tako da nokti izgledaju potpuno prirodno.

Pročitajte još: Najgora stvar koju možete da uradite ako imate kovrdžavu kosu: Većina greši

Štaviše, „ruski mani trend“ se više odnosi na tehniku nege noktiju nego na samu boju ili lak. Detaljnije, to je nega zanoktica, koja se radi tako pažljivo i hirurški precizno, da nokti izgledaju čisto, gotovo bez zanoktica, suve kože i ljuštenja.


Možda zvuči pomalo zastrašujuće, pošto su zanoktice neophodne za zdravlje noktiju i kože oko njih, a možda je to jedini nedostatak ovog posebnog trenda: potpuno se rešiti zanoktica i suštinski ukloniti zanoktice potencijalno ste izloženi bakterijskim infekcijama dok je velika verovatnoća da će doći do krvarenja ili manjih povreda, posebno ako manikirka nije sertifikovana za obavljanje takve procedure.

Ako želite da pratite ruski mani trend, morate biti sigurni koje salone za nokte i stručnjake posećujete kako bi se posao obavio kvalitetno i verno poštovala sva higijenska pravila.

Pročitajte još: Ovo su ključne stvari koje su potrebne za figuru “PEŠČANOG SATA”: Ishrana i vežbe koje je radila MERLIN MONRO

Zašto ga slavne ličnosti toliko vole?

Nije slučajno što je ovaj specifičan manikir tako popularan kod najelegantnijih žena na planeti. Od kraljevskih dama do vrhunskih modela (Hejli Biber, Bela Hadid itd.), jedna za drugom biraju ne samo nežne, već gotovo providne boje za svoj manikir, kao i ovu specifičnu tehniku nege koja ostavlja uredni rezultat na noktima. Dokaz je nedavni kanski crveni tepih, gde su mnoge zvezde sa A-liste imale upravo ovakav manikir, koji se savršeno slagao čak i sa najspektakularnijim toaletama.

Još jedan razlog zašto je ovo omiljeni manikir elegantnih žena je taj što je ova suptilna nijansa toliko šik, da izgleda “skuplje”. A stil skupog izgleda je stvar ne samo u manikiru, već i u svoj estetici čiste lepote koja danas preovladava.