in

Poželite najdražima sve najlepše uz ove prelepe reči koje greju dušu na ovaj sveti praznik!

Poželite najdražima sve najlepše uz ove prelepe reči koje greju dušu na ovaj sveti praznik!

Umesto da prosledite cirkularnu sliku cestitke, unesite nesto lično , evo i predloga

Uskrs je najradosniji hrišćanski praznik, dan kada smo sa najdražima, u krugu porodice, dan sreće, simbol pobede života nad smrću.

Priprema se bogati praznični ručak i posebna pogača, obroci koji simbolično predstavljaju kraj uskršnjeg posta. Takođe, na ovaj dan se šalju i čestitke za Uskrs, koje se mogu sastojati od tradicionalnog pozdrava “Hristos vaskrse/voskrese” i otpozdrava “Vaistinu vaskrse/voskrese”.

Naravno, možete poslati i posebne, praznične poruke koje su posebno osmišljene za ovu priliku i poslati vašim najbližima.

Sasvim je dovoljno da u poruci napišete i samo “Srećan Uskrs”, sve ove čestitke su prihvatljive i najbitnije je da su napisane od srca. No, ove čestitke će imati dodatnu lepotu i sigurno će se dopasti vašim bližnjima.

– Nedeljno jutro kad zablista, radosno dočekajte vaskrslog Hrista, jer on pobedi smrt i uvede nas u rajski vrt. Hristos vaskrse!

– Neka ti radost uskrsnuća vrati veru u život, neka nestane zlo a prevlada dobro, neka ti ljubav bude oslonac, a sreća večni pratilac! Hristos vaskrse!

– Neka vas sreća prati i neka u vašem domu uvek vlada mir, ljubav i sloga kao na današnji dan! Srećan Uskrs, Hristos vaskrse!

– Uskrs nije simbol kraja, već novog početka, iskoristi današnji dan da sve ono loše ostaviš iza sebe da kreneš dalje da se ne osvrćeš, da oprostiš svojim neprijateljima, da pomogneš prijateljima. Neka te Bog blagoslovi i neka ti ovaj dan bude početak jednog srećnijeg perioda.

– Neka je hvala Hristu za milost koju nam je ukazao, i neka nas čuva i brani od svakog zla i svake nevolje! Srećan Uskrs, Hristos vaskrse!

– Uskrs je najlepša molitva, i dar je i blagoslov od Gospoda Boga. Da svako iskreno voli i da u nevolji pomogne bližnjega svoga. Srećan Uskrs, Hristos vaskrse, sreću nam i večni mir dušama donese!

Uz ove čestitke za Uskrs slavite Boga i širite radost oko sebe, dajete ljubav svojim bližnjima. Od samog teksta čestitke je daleko važnije da čestitate od srca i sa ljubavlju, jer upravo je to hrišćanska vrednost.

– Neka svako od nas danas u srcu i u životu, pronađe onu iskonsku radost i dobrotu, kojom nas je Hrist obasjao kao suncem i stavio oreol iznad svake glave, da svi vernici njegovo ime slave! Srećan Uskrs, Hristos vaskrse!

– Svaki je kraj početak novi, nek ti se ostvare sve želje i snovi. Neka ti od sreće duša zablista srećan ti praznik vaskrsenja Hrista.

– U plamenu praznika dok se iskrene želje roje, Bog nek blagoslovi i sačuva tebe i sve tvoje. U tvom domu, zdravlja nek donese, na zdravlje Vaskrs, Hristos vaskrse!

– Od Uskršnjih blagih dana da osetiš sreću pravu, a sve loše, bolne stvari da prepustiš zaboravu, da te prati milost Boga i tebe, i svakog tvoga. Srećan Uskrs!

– Čestitku ti šaljem ovu, jer ti doći na ne mogu, i za tvoje zdravlje, sreću ja se molim dragom Bogu, nek ti vera dušu snaži, tugu neka ti ublaži, da ti uvek cveta cveće kao sada u proleće.

 Na livadi crkva stara, zvono s zvonom razgovara. Svanuo je dan spasenja, dan Hristovog Vaskrsenja. Srećan Uskrs!

– Uskrs je vreme mira, prazničnog raspoloženja, ljubavi prema svima. Upravo to i označava simbol Uskrsa – jaje, koji označava ponovno rađanje. Upravo je to razlog za veselje i pomirenje. Ove čestitke za Uskrs pravoslavni baš i pokazuju taj mir i sreću koji Uskrs donosi svim pravoslavnim vernicima.

– Sve što želim za sebe i svoje, želim i za sve prijatelje moje, sve nevolje, patnje muke, nek prestanu, nek nestanu. Zdravlje kućom nek vam kruži, nek vas dobra sreća služi. Hristos Vaskrese!

– Čestitku ti šaljem ovu, jer ti doći na ne mogu, i za tvoje zdravlje, sreću ja se molim dragom Bogu, nek ti vera dušu snaži, tugu neka ti ublaži, da ti uvek cveta cveće kao sada u proleće.

– Tamjan miriše i gori sveća, nek vašu kuću ispuni sreća, a dušu nek ti ispuni vera, primi u srce Hrista spasitelja. Hristos voskrese, radost donese.

– Hrist je smrću smrt pobedio, za pravdu se izborio i pokazao da je vera jaka i da se za ljubav treba boriti ljubavlju, a ne mržnjom! Srećan Uskrs, Hristos vaskrse!

– Neka Vam kuća u veselju blista i srećno vam vaskresenje Hrista! Kao praznik životnog začetka, ostale sreće i napretka! Srećan Uskrs!

– Nek ti radost ne silazi sa lica, nek ti prija baš svaka sitnica, svoju staru veru sledi da nam ne izbledi, neka živi Pravoslavlje, započnimo sada slavlje! Hristos voskrese!

– Nek ti radost ne silazi sa lica, nek ti prija baš svaka sitnica, svoju staru veru sledi da nam ne izbledi, neka živi Pravoslavlje, započnimo sada slavlje! Hristos voskrese!

– Poleteli anđeli poput ptica, dotaknuli predivan osmeh tvoga lica, nek ti prenesu poruku na krilima belim da ti sve najlepse za Uskrs želim! Hristos vaskrse.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU