in

Postoje znaci koji kažu da smo u NEZDRAVOJ VEZI

U idealnom slučaju zdrava ljubavna veza bi trebalo da bude ispunjena ljubavlju, poverenjem i dobrom komunikacijom.

Pa ipak istraživanja pokazuju da je sve više nezdravih odnosa u ljubavnim vezama, onih koji uključuju različite vrste psihočkog pa i fizičkog zlostavljanja. S toga ako sumnjate da ste na putu da vaša veza postane takva, obratite pažnju na redove koji slede jer vam donosimo znake koji vam mogu signalizirati da vaš odnos nije zdrav.

Pročitajte još: Šta muškarci prvo primete kod žene? Ne, nisu grudi, a ni usne!

Nepoštovanje u vezi

Šta znači nepoštovanje u vezi? Ako vaš partner vaše mišljenje ne smatra važnim, odbacuje ga i odbija da uvaži bilo kakav komentar sa vaše strane, to je jasan dokaz nepoštovanja. To takođe uključuje ismevanje vaših odluka i stavova, kao i preuzimanje reči u svakom započetom razgovoru.

Kontrola u vezi

Jedan od značajnih znakova da veza ne funkcioniše kako treba je taj da partner pokušava da preuzme kontrolu nad vašim životom. Sve što radite, mislite, želite mora da bude odobreno s njegove strane. Ovo se odnosi i na vašu vezu, i na vas same i na vaše odnose sa drugim ljudima.

Kazne u vezi

Da li strepite od njegovog ponašanja u slučaju da se ne ponašate onako kako bi on želeo? U suprotnom da li znate da ćete biti obasuti svom pažnjom i ljubavlju, ako budete – mala dobra pokorna devojčica? Ako je makar u jednom slučaju odgovor DA, to je znak rađanja nezdravog odnosa.

Pročitajte još: Muški klimaks počinje pre 40. godine, a najviše žele jednu stvar

LJubomora partnera

Da li se vaš voljeni naljuti svaki put kada sa nekim razgovarate telefonom ili kada vam stigne sms poruka? Da li ispod oka gleda sve vaše muške prijatelje i kolege sa posla? Ako je to slučaj imate posla sa vrlo ljubomornom osobom koja vrlo lako vaše prisustvo u vezi može načiniti zatočeništvom a ne romantičnom bajkom.

Promene raspoloženja

Koliko puta u toku dana se raspoloženje vašeg partnera promeni? Da li ste kao na iglama jer ne znate kako će da odreaguje na izvesnu situaciju? Promene raspoloženja su vrlo rasprostranjen fenomen u nezdravim odnosima. One potiču od osećanja nezadovoljstva i nesigurnosti i manifestuju se kroz nemogućnost kontrole osećanja.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU