in

Oživite vrt za 500 dinara najbrže rastućom biljkom

Možda imate mali balkon ili minijaturnu baštu, ali i tu možete napraviti pravi raj.

Svaki prostor može da se napravi u oazu uživanja, a sada je pravi trenutak da počnete sa uređenjem.

Pročitajte još: Trend leta su saksije za cveće po principu ZASADI pa UŽIVAJ (FOTO)

Boje i stil

Za mali prostor uvek treba birati svetle boje, dok jarke nijanse treba da budu samo akcent. Recimo, birajte belu i krem boju, a crvenim saksijama ćete “razbiti” monotoniju. U malom prostoru je uvek najmudrije odabrati dve boje, jer ćete lakše postići harmoniju.

Nameštaj za balkon ili vrt

Jedna dobra fotelja i stočić – to je sve što vam je potrebno. Ostale stvari iznosite iz sobe kada dođu gosti. Sklopive stolice i sto su najbolje rešenje ukoliko ih imate. Zavesa od (starog) materijala ili od trske je odlično rešenje za senku.

Najbrže rastuća biljka Foto: Piksabej

Saksije za biljke

Nabavite kuke i pokušajte da što više biljaka zakačite na zid. Birajte puzavice i lozice, a najbolji način da ove biljke uspeju su da uzmete pelcer od prijatelja ili iz parka. Ukoliko je balkon u senci birajte bršljen, ukoliko je kutak sunčan uzmite orlove nokte.

Pročitajte još: VINKA: NAJOTPORNIJE balkonsko cveće koje NE ZAHTEVA preteranu NEGU, a cveta kao ludo

 

Bambus

 

Najbrže rastuća biljka i najbolja prirodna zaštita od sunca i buke je bambus. Kupite jednu sadnicu i do kraja leta ćete obezbediti malu šumu. Naime, ova biljka raste metar za mesec dana, a od rizoma brzo možete dobiti sadnice da nastavite dalje sa širenjem zelene ograde.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU