in

Ovaj napitak će vam pomoći da lakše zaspite

Opšte je poznato da je ceđeno voče idealno za početak dana, kao najveći izvor vitamina i hranljivih nutritijenata šejk preporučuju svi lekari i nutrcionisti.

Pročitajte još: Recept za domaći sladoled: Čaša višanja i eto i slatkog zadovoljstva

Ako ste ljubitelj blendanog i ceđenog voća a pritom imate i problem da teško zaspite onda će vas ova vest obradovati.  Nedavno je otkriveno da mešavina određenog voća i povrća može biti odlična i za pravljenje napitka koji je idealan za uspavljivanje i dobar san.

Priprema:

Neke namirnice kao što je banana sadrže triptofan, dok druge prirodno izazivaju lučenje melatonina (trešanja), dok su treće idealan izvor omega – 3 kiselina (na primer bademi). Samim tim, mešavina ovih sastojaka može da bude odlična za podsticanje dobrog sna. Dovoljno je da pomešate malo trešanja, kivija, bananu, bademe i kelj, dodate im malo leda i bademovog mleka – i dobili ste preukusan napitak za laku noć.

Pročitajte još: Dimljeni krompiri iz rerne: Jelo gotovo za 20 minuta! (RECEPT/VIDEO)

“Večernji” smuti je najbolje popiti pola sata pred odlazak na spavanje. Isključite računar, odložite telefon, popijte smuti i uspavajte se uz dobru knjigu. Verujte na reč da će konzumiranje ovog ukusnog smutija postati vaša omiljena večernja rutina.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU