in

Nikola Tesla je u 65. godini postao vegetarijanac, a njegova rečenica koju je često izgovarao mogla bi da bude nauk svima

Nikola Tesla,najpoznatiji je po svom doprinosu u projektovanju modernog sistema napajanja naizmeničnom strujom, ali postalje i detalji iz njegovog života o kojima se malo zna

Slavni naučnik, vodio je veoma nesvakidašnji život, pored toga što je priznat po svom radu, za Nikolu Teslu se vezuje mnoštvo stvari. Spavao je svega četiri sata dnevno, ali je sada otkriveno i da je jeo samo dvaputa na dan, kao i da je u 65. godini postao vegetarijanac.

Pročitajte još: Devojka je pronašla poruku u boci iz 1926. godine, a onda se dogodilo nešto neverovatno (FOTO)

 

– Mleko, mlečne proizvode, sirevi, to nikada nije izostajalo i to je najviše voleo da jede i sve ostalo biljnog i životinjskog porekla. Jeo je jagnjetinu, pogotovo onu koju su mu spremali kuvari u Americi – rekao je gostujući u emisji na RTS-u Miljan Stojanić, koji se već dvadeset godina bavi istraživanjem jelovnika Nikole Tesle.

U 65. godini, zbog problema sa prostatom potpuno je izbacio konzumaciju mesa i prešao na vegetarijansku ishranu.

Nikola Tesla je često izgovarao jednu rečenicu

– Ono što je njega nosilo kroz život jesu ti mlečni proizvodi, mlečne prerađevine, med, poneki konjak, odnosno viski, malo vina, ali sve s merom. Znači Nikola Tesla je jeo dva put dnevno, bilo da je bio u Smiljanu, u Evropi, u Americi. I ono što je Tesla govorio svima – Nemojte se prejedati i nemojte žuriti na onaj svijet- zaključio je Stojanić.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU