in

Nastao je nekoliko dana pre njene smrti (VIDEO)

Nastao je nekoliko dana pre njene smrti (VIDEO)

Holivudska ikona Merilin Monro pronađena je 5. avgusta 1962. mrtva ležeći na krevetu u Brentvudu u Kaliforniji, s telefonskom slušalicom u ruci i praznom bočicom nembutala pored nje. Ispostavilo se da je popila smrtonosnu dozu barbiturata. Navodno je uzrok njene smrti samoubistvo, ali detalji su i dan danas ostali nepoznati.

Nakon njene smrti, stepen samoubistva u Los Anđelesu se duplirao. Novinari su konstntno znali i slali pisma policiji, apelujući da se uzrok smrti glumice što pre otkrije, međutim, decenijama nakon toga i dalje ne postoji jasan odgovor.

Poslednji snimak Merlin Monro nastao je krajem jula, na plaži, kada ju je fotografisao Džordž Boris. Radoznali prolaznici su snimili ovaj trenutak, a fotograf je nakon njene smrti izjavio da je Merlinka bila veoma uznemirena i da joj je raspoloženje variralo od histeričnog smeha do plakanja bez konkretnog razloga.

Pročitajte još: Devojke su ga obožavale, a on je izabrao 10 godina stariju: Gde je i kako danas izgleda zvezda “Operacije trijumf”

Vest o njenoj smrti se našla na naslovnim stranama svih novina. Sahrani su prisusvovali samo najbliži, a hiljade ljudi se okupilo oko groblja. 

Ovolika glumičina popularnost koja i danas traje usko je vezana sa slikom o njoj koja je plasirana u javnost. Merilin je, sa jedne strane, bila seks simbol, modna ikona i jedna od najpoznatijih zvezda starog Holivuda. Sa druge strane , bila je poznata po burnom privatnom životu, tragičnom detinjstvu i ekscesnom ponašanju.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU