in

Može da bude još gore

Može da bude još gore

Tanka ili proređena kosa može da bude uzrokovana različitim stanjima, uključujući medicinske probleme, životne navike, ali i samo genetikom

Proređivanje jednostavno znači da gubite pramenove brže nego inače. Proređivanje kose takođe može da bude  rezultat oštrih hemijskih tretmana i doslednog skupljanja kose u repove ili druge frizure koje vuku folikule. U slučaju da imate proređenu kosu, trebalo bi da budete veoma oprezni u vezi sa vrstom četke koju koristite i načinom na koji je tretirate.

Češljanje tanke i proređene kose

Za početak obavezno izaberite nežnu četku. Takođe, ono o čemu uvek treba da mislite je da prema ovakvoj kosi treba da budete što je moguće nežniji. To znači da kad god stavljate bilo šta u kosu, od šampona i balzama, alata za oblikovanje i četkica, uvek birajte opciju koja je najnežnija za vaše delikatne pramenove.

Pročitajte još: Osam navika koje praktikujemo, a UBRZAVAJU PROCES STARENJA: Stručnjaci otkrivaju koje stvari treba da izbegavate

– Za proređenu kosu, savetuje se da koristite samo nežne četke. Četka sa mekim vlaknima je dovoljno zgodna za češljanje, ali dovoljno nežna da vam ne počupa kosu – ističle stilista Nubija Rezo za Bustle.

Ne češljajte kosu često

Čak i uz najnežnije četke, prečesto četkanje kose može da dovede do gubitka više dlaka. češljajte kosu samo onda kada je to apsolutno neophodno. Kada preterano češljate kosu, stalno povlačenje može da dovede do lomljenja kose. Ovo može da izazove oštećenje i pramenova kose i folikula dlake. Onda oštećen ili nezdrav folikul dlake cometa rast zdrave kose, a lomljenje kose će učiniti da kosa koja je već istanjena izgleda još tanje.

Takođe važno je da se napomene da je najgora stvar koju možete da učinite sa proređenom kosom da je češljate kada je mokra.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU