in

Medveđe grožđe i brusnica umesto ANTIBIOTIKA

Medveđe grožđe i brusnica umesto ANTIBIOTIKA

Farmaceutska industrija usmerila je pažnju na ženskog zdravlje sledeći podatke o značajno većem procentu žena među korisnicima lekova

Česti problemi sa kojima se žene susreću su upala mokraćnih kanala i upala bešike. Za ove zdravstvene tegobe lekari prepisuju antibiotike koji direktno utiču na prirodnu crvenu floru, uništavajući istovremeno i dobre i loše bakterije i time ugrožavaju imunitet celog organizma. Medveđe grožđe ili u narodnu čuven uvin čaj je biljka koja vekovima unazad leči upale mokraćnih puteva i organa i kod urinarnih infekcija. Od davnina se upotrebljava kao prirodni lek u severnoj Evropi, dok se u Rusiji koristi i za štavljenje kože.

Pročitajte još: MOĆAN SAVET OCA TADEJA: Kada POSTIMO, svaki dan treba obratiti pažnju na veoma BITNU STVAR

Izuzetno je dobar prirodni lek kod upale mokraćnih kanala, a veoma je delotvorno i kod tegoba sa bubrezima, bešikom, pa i kod cistitisa. Pored toga što je medveđe grožđe delotvorno za tegobe urinarnog trakta, pomaže i kod dijareje, a njegovo konzumiranje se preporučuje i dijabetičarima. Čaj od medveđeg grožđa se koristi kod peska i kamena i bubregu.

Nakon antibiotske terapije često dolazi do vraćanja infekcije jer bakterije ostaju vezane za zidove mokraćnih kanala…

O tome koliko je ovaj čaj lekovit, svedoči i to što ga preporučuju i lekari, a ne samo travari i pristalice narodne medicine. Kod nekih bakterijskih infekcija, kao što je na primer ešerihija koli, dešava se da dugotrajno lečenje antibioticima ne daje rezultate, pa tada čaj od medveđeg grožđa može znatno da pomogne kod eliminisanja ove bakterije jer ima jako antibakterijsko dejstvo.

Pročitajte još: Pretvorite DOSADNU haljinu na vezivanje u SEKSI odevni komad koji ćete obožavati (VIDEO)

Brusnica sadrži C vitamin, dijetalna vlakna, minerale i razne važne mikronutrijente. Izvor su antioksidansa polifenola, fitohemikalije koja ima moguće prednosti za kardiovaskularni i imunološki sistem. Ova biljka je dobar uroantiseptik zbog prisutnih proantocijanita koji sprečavaju prijanjanje bakterija za zidove mokraćnih kanala. Nakon antibiotske terapije često dolazi do vraćanja infekcije jer bakterije ostaju vezane za zidove mokraćnih kanala. Pokazuje dejstvo protiv Ešerihije Koli, najčešćeg i najupornijeg izazivača  infekcija mokraćnih kanala. Na sličan način sprečava prijanjanje bakterija na sluzokožu usne duplje i želuca. Zato i sprečava nastanak zubnog plaka i protiv Helikobakterije.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU