in

Medved UROŠ danas je izašao iz pećine i nije video svoju senku! Evo šta to znači i kada stiže PROLEĆE

Medved u Beogradskom zoološkom vrtu danas je predskazao vremenske prilike…

Prema narodim verovanjima koji važe za Sretenje, danas se predskazuje kakva će zima biti do početka proleća, odnosno kakvo vreme nas očekuje. Za ovo predviđanje ključnu ulogu imaju medvedi, odnosno mečka koja danas izlazi iz pećine.

Pročitajte još: Fatalan, šarmantan i neverovatno pametan: Da li znate ko je bio prvi BEOGRADSKI PLEJBOJ – Zaveo je tri najlepše Jugoslovenke, pa im slomio srce

Ako je sunčano i ugleda svoju senku, vraća se nazad u pećinu, jer će zima potrajati još šest nedelja, ali ako senke nema – zimi je kraj.

Pročitajte još: Gde bi trebalo da postavimo policu sa knjigama prema FENG SHUI pravlima? Evo šta donosi negativnu energiju

Dan je sunčan, medved Uroš u Beogradskom Zoo vrtu danas je izašao iz pećine i doručkuje, ali se nije vratio u pećinu jer nije mogao da vidi svoju senku. Da li to ipak znači da je zimi došao kraj?

– Uroš je izašao iz pećine i nadamo se da je proleće na pomolu, ali Uroš i nije baš merodavan meteorolog jer je u zoo-vrtu mikroklima drugačija. Ovde duvaju drugačiji vetrovi. U predelima gde je klima negostoljubiva medvedi spavaju zimski san. Izlaze tek kada je proleće na pomolu. U zoološkom vrtu mi Uroša mazimo i pazimo. Uroš je najavio proleće – rekao je veterinar Jozef Ežveđ iz zoo-vrta.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU