in

Koliko često zaista treba PRATI DžEMPERE i na koji način?

Stručnjaci su dali svoj sud.

Kada je odeća za hladnije vreme u pitanju, složićemo se da nije neophodno da nakon svakog nošenja je odložimo za pranje. Tako je i sa džemperima. Ali, da naši džemperi ne bi izbledeli, raširili ili promenili oblik, stručnjaci su dali objašnjenje koliko ih često treba prati i kojih se saveta moramo pridržavati tokom pranja.

U proseku, smatraju stričnjaci, džemper možete nositi 2 do 5 puta pre pranja, ali i to zavisi od materijala džempera i od načina na koji se nosi. Na primer, ukoliko nosite majicu ispod džempera, nema potrebe da ih perete češće.

Pročitajte još: Tri stvari koje treba IZBACITI iz spavaće sobe, kako biste se budili ODMORNI

Takođe, kada je reč o džemperima  od pamuka, kašmira i svile njih je poželjno oprati nakon dve do tri upotrebe. Kada je reč o materijalima  poput vune ili sintetike – džempere od tih materijala možete nositi i do pet puta, budući da je reč o izdržljivijim materijalima.

Pravilan način pranja džempera

  1.  Ne ignorišite etiketu – bez obzira od kog su materijala i da li ste već upoznati sa pranjem istog. Kod pranja džempera obično se preporučuju niže temperature, jer visoke temperature dovode do skupljanja džempera.
  2.  Ako imate vremena, operite džempere ručno koristeći blaži detrdžent. Posle pranja preporučuje se sušenje džempera u vodoravnom položaju.
  3.  Izbegavajte korišćenje mašina za sušenje veša i pustite džempere da se osuše na žici za veš.

Jako je bitno pridržavati se saveta kako biste postigli da vam džemperi traju godinama!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU