in

Jedna od njih je i jutarnje tuširanje, a evo i zašto

Verovali ili ne, robovanje navikama može nam značajno otežati svakodnevno funkcionisanje.

Kada bez obzira na neke nesvakidašnje okolnosti nastavimo da robujemo svakodnevnim navikama može se dogoditi da upadnemo i u neke velike životne probleme. Naime, vodeći evropski psiholozi savetuju da robovanje navikama može biti posebno loše.

Pročitajte još: Gde bi trebalo da postavimo policu sa knjigama prema FENG SHUI pravlima? Evo šta donosi negativnu energiju

Donosimo vam tri najčešće životne navike kojima mnogi robuju, a koje nam mogu naneti ozbiljne posledice po svakodnevno funkcionisanje.

Jutarnje tuširanje

Pre nego što sutra ujutro ustanete iz kreveta, učinite ovo – zauzmite pozu snage, poput položaja “V za pobedu” sa ispruženim rukama samo dve minute, savetuje psihološkinja sa Harvarda Emi Cidi. 

– Neka vam telo kaže da ste moćni i da zaslužujete, a vi sami postajete prisutniji, entuzijastičniji i autentični – objasnila je ova psihološkinja.

Pročitajte još: Fatalan, šarmantan i neverovatno pametan: Da li znate ko je bio prvi BEOGRADSKI PLEJBOJ – Zaveo je tri najlepše Jugoslovenke, pa im slomio srce

Spisak obaveza

Prva stavka na vašem spisku trebala bi da bude da bacite taj spisak. Naime, spiskovi obaveza su tamo gde važni zadaci umiru, tvrdi Kevin Krus, stručnjak za upravljanje vremenom. Zapravo samo 40 posto onoga što je na spisku odradimo. Problem je što zadaci nemaju prioritet, a pokušaj da ih sve odradite vodi do problema. Umesto toga odvojite dnevno 15 do 30 minuta kako biste se koncentrirali na najvažnije zadatke.

Pročitajte još: Fatalan, šarmantan i neverovatno pametan: Da li znate ko je bio prvi BEOGRADSKI PLEJBOJ – Zaveo je tri najlepše Jugoslovenke, pa im slomio srce

Svakodnevno pranje kose

Vaša kosa je sasvim u redu, pa je ostavite na miru dan ili dva. Ako kosu perete svaki dan uništavate prirodna ulja. Osim toga frizura je mnogo bolja dan nakon pranja kose.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU