in

“Javni servis treba da me pozove. Strani mediji me stalno pitaju o Evroviziji”

“Javni servis treba da me pozove. Strani mediji me stalno pitaju o Evroviziji”

Jelena Karleuša se osvrnula na ovogodišnju “Pesmu za Evroviziju”, a otkrila je i ko je njen favorit

Pop zvezda priča da je 2020. godine zajedno sa brazilskim transvestitom Pablom Vitarom trebalo da nastupi na najvećem muzičkom takmičenju na svetu, i to sa pesmom “La bomba”, ali ju je u tome sprečila pandemija korone.

– Imam slovenački pasoš! Pored srpskog, imam i njihovo državljanstvo, pa mogu da predstavljam i Sloveniju na Evroviziji. Moja baka po majci je bila Slovenka, zato imam njihov pasoš. Dobila sam poziv od slovenačkih organizatora da ih predstavljam na Evroviziji. Pesma “La bomba” je ciljano rađena za Evroviziju. Kao specijalni gost na bini sa mnom je trebalo da se pojavi i Pablo Vitar. On je trebalo da bude naš kec iz rukava – priča Karleuša i dodaje da su se na kraju stvari iskomplikovale:

– Bilo je nekih tehničkih problema i odlučila sam da povučem pesmu. Pametno sam postupila jer je te godine izbila pandemija koronavirusa i sve je stalo. 

Jelena je već godinama pri čvrstom stavu da će Srbiju predstavljati na Evroviziji samo ako je RTS direktno izabere, bez festivala, i pošalje je na ovo muzičko takmičenje.

– I vrapci na grani to znaju. Javni servis treba da me pozove jer me takmičenje sa bilo kim u ovoj zemlji ne interesuje. Naročito ne sa nekim amaterima ili ljudima koji ni u našoj zemlji nisu postigli uspeh, a kamoli u svetu. Strani mediji me stalno pitaju o Evroviziji, a ja se pravim da sam ja ta koja neće da ide. Ekipa sa RTS-a radije će pući ogromne pare i poslati na takmičenje nekog ko nije poznat ni u svom ulazu nego mene ili neku drugu pravu zvezdu. Ko zna, možda u budućnosti budem radila nešto za Sloveniju i predstavljam ih na Evroviziji. Ako me u Srbiji neće, ima ko hoće! – kaže pevačica.

Jeleni Karleuši se od ovogodišnjih takmičara na Pesmi za Evroviziju najviše dopada Jovan Živadinović Džipsi, čije objave lajkuje na Instagramu. Ovaj Rom, koji se javno deklarisao kao gej, u drugom polufinalu srpskog izbora za predstavnika na Evroviziji došao je sa svojim dečkom. 

– Nije potrebna nikakva hrabrost da imam i pokažem svoju ljubav. Došao sam sa dečkom i to mi je najnormalnija stvar – rekao je pevač.

Džipsi se plasirao u finale s pesmom “Greh”, a pored njega, glavni favoriti su i Zejna sa “Rumbom” i Luk Blek s pesmom “Samo mi se spava”.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU