in

Hiljade devojaka ljubi njegov grob, a neke su otišle toliko daleko da glume seksualne odnose sa statuom! (FOTO/VIDEO)

U životu Viktora Noira nije bilo ništa izvanredno, ali njegov grob svake godine poseti hiljade žena.

Iako su Luvr i Ajfelov toranj možda na vrhu turističke liste za ljude koji se upućuju u Pariz, jedna od iznenađujućih atrakcija grada su njegova groblja – posebno Per Lašez.

Konačno počivalište značajnih ličnosti kao što su Oskar Vajld, Šopen i Džim Morison, lokaciju od 100 hektara godišnje poseti oko 3 miliona ljudi.

Veruje se da grob Viktora Noira donosi plodnost i brzu udaju.

Grob Viktora Noira

Tragična sudbina običnog mladića

Ali među poznatim spomen-obeležjima je i grob koji je stekao kultni status, uprkos tome što je njegov vlasnik živeo prilično uobičajenim životom.

Smrt Viktora Noira je dovela do nasilnih demonstracija.

Viktor Noir je bio šegrt novinar, radio je za francuski list Marseljeza sve do svoje smrti 1870. Imao je samo 22 godine kada je umro.

Uprkos prilično standardnoj karijeri, Noira je na kraju ubio princ Pjer Bonaparta, rođak Napoleona III – koji je u to vreme vladao. Princ se uvredio zbog stavova Marseljeze o svojoj porodici i izazvao urednika na dvoboj.

Pročitajte još: “Otkrio sam da mi je sin u stvari ujak!”: Neverovatna ispovest muškarca od koje će vas zaboleti glava! (VIDEO)

Noir je poslan kao drugi, da dogovori vreme i mesto sukoba, ali tokom pregovora, izbila je tuča i Bonaparte je pucao u Noira.

Javno ogorčenje usledilo je nakon smrti, posebno pošto je Pjer Bonaparta oslobođen krivice za ubistvo. Događaj je izazvao niz nasilnih demonstracija.

Međutim, to nije razlog zbog kog grob ovog mladića krasi hiljade buketa tokom cele godine.

Omiljeni spomenik žena

Prozvan „najseksipilnijim grobom”, grob Viktora Noira sastoji se od skulpture čoveka u prirodnoj veličini koju je stvorio Žil Dalu.

Lik leži ravno na leđima, otvorenog kaputa i šešira uz noge. Čudan Daluov izbor je da su Noirove pantalone delimično raskopčane – nešto što bi moglo biti odgovorno za mitove koji sada okružuju njegov grob.

Kaže se da će žene koje posete grob, stave mu cvet u šešir i poljubac u usne pronaći muža u roku od godinu dana.

Pročitajte još: Ne, niko ne veruje na šta liči ova LEPOTICA, kada skine sve sa sebe! “Pa ti se pretvaraš u RUGOBU, ali bukvalno”! (FOTO/VIDEO)

Takođe postoje priče da statua može doneti plodnost. Mnoge žene su poverovale, i zbog toga je većina statue zelene boje, zbog protoka vremena, dok je metal iz oko usana, pantalona i stopala istrljan, što ukazuje na to da se često dodiruje.

Noir je u vreme smrti bio veren i spreman da se oženi, što se savršeno uklapa u ideju ljubavi i plodnosti.

Statua je sada jedna od najposećenijih na groblju i svojevremeno je imala i zaštitnu ogradu, kako je ljudi ne bi dodirivali. Nakon protesta Parižanki, ograda je uklonjena.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU