in

Doktori su posetili “NAJPRLJAVIJEG” ČOVEKA na svetu i ostalu U ČUDU (FOTO/VIDEO)

Čovek od 87 godina koji se nije oprao 67 godina i preživljava jedući crkotine po putu, zbunio je naučnike koji potvrđuju da je dobrog zdravlja.

Amou Džadži tvrdi da se nije kupao decenijama jer je verovao da će mu to doneti lošu sreću i na kraju ga ubiti. Kaže se da  njegova ishrana sastoji uglavnom od crkotina koje nađe na putu, a pije vodu direktno iz lokvi na ulici.

Dejli star kaže da je njegov neobičan životni izbor otežao sklapanje prijateljstava ili pronalaženje devojke. A jedna od njegovih omiljenih aktivnosti je „pušenje lule napunjene životinjskim đubrivom“. Ali on je impresionirao istraživače koji kažu da je savršeno zdrav.

Seljani u Iranu su bili toliko impresionirani njegovom posvećenošću njegovom nekonvencionalnom načinu života da su mu izgradili malu kolibu kao alternativu njegovoj uobičajenoj rupi u zemlji.

Lekari koji su posetili kolibu u selu Dejgah u Iranu izvršili su nekoliko testova i rekli da je uprkos svom načinu života, Džadži iznenađujuće zdrav i da nema ozbiljnih bolesti ili bakterija.

Pročitajte još: Luj Paster je svojim otkrićima ZADUŽIO SVET: Izumeo vakcine, a nikad nije želeo NI SA KIM DA SE RUKUJE

Stručnjaci su bili zainteresovani da otkriju različite vrste životnih oblika, uključujući parazite, koji su se mogli naći na njegovom telu, ali su uspeli da potvrde da on nema nikakve bolesti ili parazite uprkos nedostatku higijene. Profesor dr Gholamreza Molavi izvršio je testove i sumnja da je Džadži ostao zdrav zbog razvoja izuzetno snažnog imunološkog sistema.

Čak i sa svojom sklonošću ka sirovoj hrani koju nađe pored puta i ​​odbijanjem da steriliše vodu koju pije, Džadži nije patio od bolesti, što je naučnike iznenadilo.

Ovaj 87-godišnjak je takođe bio u toku sa aktuelnim događajima i razgovarao je o događajima poput Ruske revolucije i Francuske revolucije sa onima koji su ga posetili.

Novostečena slava penzionera beskućnika otežala mu je život, kaže, jer iako ga komšije poštuju, ljudi se povremeno pojavljuju da mu se rugaju i bacaju kamenje. Lekari su ga testirali na sve, od raznih oblika hepatitisa i side do parazita, i sve što su otkrili bila je infekcija trihineloze bez simptoma.