in

Doktor Nestorović otkrio zbog čega je to odlično za organizam

Poznati doktor Branimir Nestorovićpredstavio je treći deo svoje knjige pod nazivom “Drugi svet” objašnjavajući da se savremena medicina obraća samo telu, leči bolest kao skup simptoma u telu koje je skup organa. Ali, telo je mnogo više od toga.

Na pitanje gledateljke emisije u kojoj je gostovao, koja se žali da se posle preležane korone zamara, da joj opada kosa, a po koži dobija osip, doktor je odgovorio da je normalno da posle oboljenja pluća dugo traje umor.

“Suprotno svim očekivanjima, najbolji lek za zamaranje je fizička aktivnost, odnosno za početak brze šetnje su jedini lek“, ističe doktor Nestorović. 

Pulmolog se složio da svaka nagla promena vremena utiče na imunitet.

Pročitajte još: STRUČNJAK UPOZORAVA: Nikada ne treba piti vodu sa ČESME U KUPATILU ako živite u OVAKVOJ KUĆI

“Metereolozi su uradili studiju koja pokazuje da nije samo problem vlažnost vazduha već elektricitet koji se u tim slučajevima pojavljuje. Promene elekriciteta posebno pogađa asmatičare, srčane bolesnike, ali i zdrave ljude. Najbolji lek je  što više da hodate bosi, telo sadrži čak 300 W statičkog eliticetete, kad ideš bos smanjuješ naelektrisnje i tegobe prestaju”, ističe Nestorović.

Na pitanje gledateljke Jelena Dinčić zašto danas deca i za najmanji respiratorni problem dobija inhalacije i da li postoji alternativa doktor kaže: Danas se dosta zloupotrebljavaju lekovi za asmu, pa i deca koja kašlju leče se kao da imaju astmu, a da posledice korišćenja mogu biti opasne. Za decu koja teško dišu, najbolji je  3 postotni rastvor natrijum hlorida. Često kažem da, samo za hemoroide ne inhaliramo”.

BONUS VIDEO: