in

Dobre kombinacije su uvek u trendu

Dobre kombinacije su uvek u trendu

Verovatno najveća prednost upotrebe stakla u enterijerima jeste njegova sposobnost da se lako prilagodi željama i potrebama dizajnera, bilo da je zastupljeno kao osnovni materijal u izradi komada nameštaja, ili pak kao istaknuti detalj.

Stakleni nameštaj često odiše visokim nivoom elegancije i izgleda sjajno u modernim i savremenim domovima. Svakako da su prisutne i prednosti i mane primene stakla, ali sigurno je to da se savršeno uklapaju u gotovo svakom ambijentu, i u većini slučajeva predstavljaju dobru kombinaciju sa još nekim materijalima, kao što su drvo ili metal.

Postoji više načina obrade stakla, pa možete birati između običnog, kaljenog, ili možda bojenog stakla, koji se najčešće koriste u izradi nameštaja.

Foto: Forma Ideale

Za sve ljubitelje savremenog dekora enterijera, sjajno rešenje je trpezarijski sto od bojenog stakla, jer se može savršeno uklopiti sa ostalim komadima nameštaja i postići odličan vizuelni efekat. Trpezarijski sto MOLISE u kombinaciji artisan hrasta i belog bojenog stakla, idealno će se uklopiti u trpezarije modernog dizajna. NJegov najveći estetski benefit jeste radna ploča od belog bojenog stakla, što ambijentu daje notu istančanog ukusa i elegancije. Deo je istoimene kolekcije MOLISE sa kojom čini stilsku celinu u uređenju enterijera. Uz ovaj sto bi savršenu kombinaciju činile trpezarijske stolice HTC 363 u sivom dezenu i klasičnog dizajna.

Klub sto je jedan od neizostavnih komada nameštaja u dnevnom boravku, a okrugli klub sto BAYONNE sa staklenom pločom i metalnim nogarima biće sasvim sigurno veoma atraktivan detalj u vašem domu. Pored osnovne površine, sadrži još jednu u nižem nivou, idealnu za odlaganje omiljenih časopisa i sitnica koje su vam uvek potrebne pri ruci. Savršen kutak zajedno sa njim će kreirati i klub sto BAYONNE 86×35 koji je idealan za dekoraciju, pa na njega možete postaviti ram sa dragom fotografijom ili zanimljiv svećnjakFotelja PARIS u sivom štofu će svojim zanimljivim dizajnom i komforom na najbolji način upotpuniti ovaj kutak i biti idealno mesto za čitanje knjige ili ispijanje kafe.

Foto: Forma Ideale

Dodavanje dekoracije poželjno je u bilo kojoj prostoriji, a nekada i sama dekoracija može biti u isto vreme i dekorativna i korisna, pa tako na primer od staklenih detalja obično u nekoj vitrini budu odložene vinske čašesvećnjak ili ukrasna posuda. Zanimljiv detalj su i ukrasi, a staklena figura kornjače bila bi zapažen dekorativni detalj.

Dizajneri enterijera Forma Ideale kao sjajan komad u enterijeru predstavljaju vitrinu ANDORA 2KVS2 koja je funkcionalna za odlaganje svih pomenutih staklenih detalja. Dodatno osvetljenje koje je moguće ugraditi u zastakljeni deo ove vitrine doprineće i vizuelnom efektu, isticanju dizajna komada nameštaja, ali i atmosferi celog ambijenta.

Foto: Forma Ideale

Nadamo se da vam se dopada trend prisutnosti stakla u enterijeru, a na koji god način odlučite da ga primenite u svom domu, da li u okviru komada nameštaja ili samo dekorativnih detalja, sigurno će učiniti ambijent atraktivnijim i uneti dozu elegancije i sofisticiranosti.