in

“Deset godina je trebalo da me shvate kao dramsku glumcu”

Katarina Marković, glumica koju smo obožavali u ulozi Roze u humorističkoj seriji “Agencija za SIS”,  kaže da je nakon ove role koju je mnogo volela da igra, veliki izazov bio da je reditelji prepoznaju i kao dramsku glumicu.

Pročitajte još: Drastična promena imidža: Anastasija Ražnatović oduševila novim izgledom (FOTO)

– Ja sam fakultet upisala i završila kao dramska glumica, međutim, kada mi je ponuđena ova uloga – znala sam da je mač sa dve oštrice. Prihvatila sam je, jer ko ne bi igrao sa Nikolom Simićem, a volim i akcenat i komediju jer mi je to lako da igram. Prirodno. Međutim, bilo je potrebno gotovo deset godina da počnem da dobijam ozbiljne dramske uloge – rekla je Katarina u emisiji “Kec na jedanaest”.


Najavila je seriju koju ćemo tek gledati pod nazivom „Blok 27“ u kojoj je dobila veoma zanimljivu ulogu.

– Ja je sebi nikada ne bih dala, ali srećna sam što je drugačija i što me i tako vide. Igram jednu depresivnu majku – kazala je glumica.

Kako je rekla, obožava komediju i sitkom, ali sada želi da „zadovolji dušu igrajući u pozorištu“.

 – Predstava „Venera u krznu“ u kojoj igram sa Milutinom Miloševićem mi je veoma draga jer me podseća na vreme u kojem živimo. Brzo je, brzo se živi, ni za šta se nema vremena, pa ni za to da se upoznamo – kazala je glumica. – Rečenica iz predstave koja mi stalno odzvanja u glavi je: „Da li se ti i ja poznajemo pa da ti znaš ko sam ja i šta umem? Tako je čini mi se s ljudima, svi olako, na prvu loptu, sudimo o drugima – rekla je Katarina.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU