in

Da li znate koja je prosečna veličina muškog polnog organa?

Nova naučna istraživanja pokazala su kolika je zaista prosečna veličina muškog polnog organa. Prema novom istraživanju, prosečna veličina uspravnog penisa je nešto više od 13 centimetara.

Pročitajte još: Kome teže pada samoća, muškarcima ili ženama?

Takođe, opovrgli su žensku teoriju da postoji povezanost između veličine stopala i dužine penisa. Sada žene mogu da prestanu da ocenjuju ​​muškarce prema veličini cipela. 

Iako se mnogi uspoređuju s “prosečnom” veličinom penisa, iznenađujuće je teško utvrditi koja je to brojka. To je uglavnom zato što se većina studija oslanjala na “samoproveru”, što često nije baš tačno.

Prosečna veličina penisa je oko 13cm

Kako bi izbegli probleme, naučnici su odlučili da naprave merenje koje su napravili medicinski stručnjaci, a koji su sledili standardnu proceduru. Uključivale su merenja opsega (opseg u osnovi ili u sredini) i dužine (stidne kosti do vrha glavića) iz 20 različitih studija, koja su obuhvatila 15.521 muškarca iz raznih zemalja sveta, a ovi rezultati će mnogima ulepšati dan.

Utvrđeno je da je prosečni penis dugačak 9,16 cm, dok je prosečni uspravni penis 13,12 cm. Utvrđeno je da su oni na ekstremnim krajevima spektra mnogo ređi. Na primer, samo 5 muškaraca na svakih 100 ima uspravni penis duži od 16 cm.

Kada su tražili poređenje s drugim telesnim značajima, poput veličine testisa, težine ili veličine stopala, nisu pronađene jake ili konzistentne asocijacije. Iako nisu mogli da pronađu značajne dokaze o povezanosti veličine penisa i rase, napominju da se zaključci ne mogu doneti budući da je velika većina merenja obavljena na belim muškarcima.

Pročitajte još: Smatra se da je ovo jedan od glavnih preduslova za USPEŠAN BRAK: Da li se slažete?

Poruka muškarcima je da ne treba da budu strogi prema sebi, jer ono što vidite na televiziji ili u časopisima nije tačan prikaz prosečnog penisa. 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU