in

Četiri rase pasa posebno OBOŽAVAJU DECU: Strpljivi su i nežni

Gotovo da ne postoji dete koje u jednom trenutku neće izraziti želju da ima ljubimca.

Ako se dvoumite po ovom pitanju, trebalo bi da znate da psi važe za najbolji izbor kada je u pitanju odluka vezana za kućne ljubimce. Oni mališane, od najranijeg doba mogu da nauče da budu odgovorni, osećajni i da lakše sklapaju prijateljstva.

Međutim, pre nego što udomite ili kupite štene, bilo bi dobro da znate koje su to rase koje se posebno preporučuju porodicama sa decom. Ovi psi imaju strpljenja koliko samo možete da poželite, nežni su, i decu posmatraju kao svoje potomstvo.

Psi koji posebno vole decu

Kavalirski španijel kralja Čarlasa

Ovaj pas predstavlja najbolji izbor za sve one koji žele živahnog, ali ujedno i vrlo osećajnog ljubimca. Poznati po tome da se dobro slažu sa svima na koje naiđu, ovi psi su jednostavno nezaobilazni na listi pasa pogodnih za porodice sa decom. Mali, kompaktni, okretni i dobroćudni, oni će se satima igrati sa vašim mališanom i pritom biti vrlo pažljivi.

Pročitajte još: Da li je bezbedno ŠETATI PSE PO SNEGU? Najbolji saveti za niske temperature

Bernski pastirski pas

Ako više volite veće rase pasa i u svom posedu imate prostrano dvorište, bernski pastirski pas je pravi izbor za vas. Ne dozvolite da vas njegova veličina uplaši, jer se u ovom krznenom džinu krije vrlo nežno srce puno ljubavi prema deci. NJemu ni najmanje neće smetati snažni dečiji zagrljaji, a posebno će uživati dok se sa njima valja po travi.

Aljaski malamut

Aljaski malamut je rasa koja živi za svoj čopor, pseći ili ljudski, njemu je svejedno. U pitanju je rasa uzgajana za vuču saonica po snegu, i ovaj pas nije navikao na samoću. U njegovim genima je timski rad i potreban mu je vođa kog će slediti. Ako u vama prepozna svog vođu, on će vašu decu doživeti kao deo čopora i činiće sve što je u njegovoj moći da ih zaštiti.

Pročitajte još: 5 MINIJATURNIH RASA PASA koje su idealne za vaš dom i decu (FOTO)

Bostonski terijer

Ako ste u potrazi za ljubimcem koji će se odlično slagati sa decom, a da pritom ne zahteva mnogo održavanja bostonski terijer je najbolji izbor za vas. Ovi mali psi su vrlo umiljati i nežni prema deci svih uzrasta. NJima odgovara život u stanu, što znači da ne zahtevaju ni mnogo prostora za trčanje, mada će ceniti vaše dnevne šetnje oko bloka.