in

BRISANJE OGLEDALA bez ostataka mrlja? Uz prave poteze je moguće

Ogledala su prisutna u svim domovima, obično imamo više od jednog i potrebna im je posebna pažnja.

U suprotnom njihov ne tako čist izgled može da naruši izgled prostorija koliko god bile sređene.

Ogledalo je istovremeno i funkcionalno tokom nege i oblačenja, ali i ukrasno za dodavanje dubine i odbijanje svetlosti oko sobe. Međutim, prljavo ogledalo može mnogo da odmogne.

Pročitajte još: Pročistite VODU IZ ČESME prirodnim putem sa sastojcima koje imate KOD KUĆE

Koliko često treba očistiti ogledala?

Ogledala u kupatilu zahtevaju svakodnevnu pažnju kako bi ostala čista, od vode, paste za zube i raznih kozmetičkih proizvoda.Dok dekorativna ogledala u kući možete brisati jednom nedeljno.

Koristite krpu od mikrovlakana bez dlačica.

Smesa za čišćenje ogledala?

  • destilovano belo sirće
  • sredstvo za čišćenje stakla
  •  alkohol

U boci sa raspršivačem pomešajte jednake delove hladne vode i belog destilovanog sirćeta. Prvo počnite od ostataka poput paste za zube i kozmetičnih proizvoda. Dodajte na parče vate malo alkohola i nežno obrišite mrlje.

Pročitajte još: Pravimo prirodno sredstvo za čišćenje: Limun i limeta za dezinfekciju i lep miris prostorija (RECEPT)

Obratite pažnju da ogledalo brišete od vrha ka dnu. Bez obzira na to da li koristite komercijalno sredstvo za čišćenje stakla ili mešavinu sirćeta i vode, čišćenje počnite uvek na vrhu ogledala. Raspršite sredstvo blizu vrha ogledala jer ćete na ovaj način uhvatiti sve kapljice dok se spuštate niz ogledalo.

Na kraju brisanja proverite da li postoje pruge od poteza krpom. Ukoliko niste koristili previše rastvora za čišćenje, ogledalo bi trebalo da bude suvo do završetka čišćenja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU