in

Bred TUŽI Anđelinu zbog “TAJNE PRODAJE” francuskog imanja vrednog 140 miliona evra (FOTO)

Bred Pit tuži svoju bivšu suprugu Anđelinu Džoli zbog navodne tajne prodaje francuskog imanja i vinarije para vrednog 140 miliona evra ruskom oligarhu.

Glumica je podnela zahtev za razvod još 2016. godine i par je od tada u žestokoj pravnoj borbi.

TMZ je izvestio da Bred tuži Anđelinu u nadi da će poništiti prodaju. Prema pravnim dokumentima koje je izdala kuća, par je kupio Chateau Miraval u Korensu u Francuskoj 2008. godine dok su još bili u braku.

Glumac tvrdi da je uložio značajnu sumu novca u vinariju. Anđelina je, međutim, uložila 40 odsto od 28,4 miliona dolara koliko je koštala kupovina, prema pravnim dokumentima.


Prema njegovom podnesku, Bred smatra da je odgovoran za uspeh vinarije, napominjući da od 2013. Anđelina nije bila toliko uključena. On takođe tvrdi da su se on i njegova bivša supruga dogovorili da ne prodaju svoj interes u vinariji bez prethodnog razgovora. To je, naravno, bilo pre njihovog spornog razlaza.

Prljavi detalji

Prema izveštaju TMZ-a, Anđelina je u junu 2021. otišla na sud zbog prodaje svog udela u vinariji. Ona je tada tvrdila da su ona i neimenovano lice postigli dogovor oko prodaje.

Pročitajte još: VELJKO I BOGDANA SE SELE IZ CECINE VILE: Evo zbog čega su doneli ovu naglu odluku (FOTO)

Bred je bio svestan njene želje da proda svoje akcije, međutim, tvrdi da je pristao samo da proveri kupce. Tvrdi da je rekao Anđelini da će dati zeleno svetlo na osnovu toga ko pokaže interesovanje.

U oktobru 2021, prema njegovom podnesku, bio je iznenađen vestima da je kompanija pod nazivom Tenute del Mondo kupila Angelinino učešće u vinariji.


On tvrdi da od njega nije traženo, niti je dao saglasnost, na prodaju i optužio je bivšu da je namerno krila informacije od njega. Prema njegovom pravnom podnesku, Bred veruje da kupac – ruski oligarh po imenu Jurij Šefler – otežava vođenje vinarije. Kao takav, on tuži da se prodaja poništi i traži odštetu.

Anđelina je ranije optužila Breda da je iskoristio svoj status “slavne ličnosti” da promeni njihov ugovor o starateljstvu

Izvor je za The Sun rekao o pravnoj drami: „Nažalost, ovo je još jedan primer da ista osoba ne poštuje svoje zakonske i etičke obaveze. Time je prekršila prava jedine osobe koja je uložila novac i svoj kapital u uspeh poslovanja navodeći je da proda i posao i porodičnu kuću trećem konkurentu. Ona traži povraćaj ulaganja koju nije napravila i profita koji nije zaradila.”

NJihov sporazum

U septembru 2021. godine, sudski dokumenti su pokazali da su bivši pristali da ukinu „standardnu privremenu zabranu pristupa“ njihovoj imovini.

Kao rezultat sporazuma, bivšem paru je bilo dozvoljeno da proda svoju imovinu koju su posedovali tokom njihovog braka, dajući Anđelini priliku da proda svoj deo njihovog francuskog imanja, Šato Mirval.


Iako je dvojac možda postigao jedan dogovor, borili su se da se dogovore o mnogo čemu drugom, a Bred je podneo tužbu protiv nagrađivane glumice.

U tužbi se navodi da je Anđelina, 46, pokušavala da proda svoje deonice vile, a da Bredu (57) nije dozvolila njegovo „pravo preče kupovine i profita“, uprkos „neverovatnoj količini posla, vremena i novca“ koje je on tvrdio staviti u to.

Imovina je navodno u vlasništvu kompanije Kuimicum, koja je deo u vlasništvu Breda preko njegove kompanije Mondo Bongo i Anđeline preko njene kompanije Nouvel.

U dokumentima je stajalo: „Vredi napomenuti da u poslednje četiri godine Nuvel nije delovao u najboljem interesu Kvimikuma tako što je sistematski odlagao odobravanje godišnjih računa i obnavljanje upravnika. Razumemo da je iza ove sistematske opstrukcije prava svrha Nuvela i njegovog akcionara [Džoli] da prodaju svoj udeo u Šato Mirvalu na način koji bi zaobišao pravo preče kupovine Mondo Bonga. Uzimajući, kao rezultat, kapitalnu dobit prikupljenu zahvaljujući investiciji Mondo Bonga i kojoj Nouvel nije doprineo.”

Razlaz

Slavni par se venčao 2014. godine, rastavši se 2016. godine. Od tada se bore u gadnoj svađi oko razvoda i starateljstva.


Anđelina i Bred dele šestoro dece: Medoksa, 20, Paksa, 17, Zaharu, 16, Šajlo, 15, i Vivijen i Noks, 13.

Anđelina je ranije optužila Breda da je iskoristio svoj status “slavne ličnosti” da promeni njihov ugovor o starateljstvu. Bredu je dodeljeno “zajedničko starateljstvo” nad njihovom decom još u maju 2021. godine.

BONUS VIDEO: