in

Bračni par iz KINE bio je u dugovima do guše, ali su zahvaljujući novom trendu zaradili milione (VIDEO)

Ovaj par do pre par godina bio je u ozbiljnim dugovima, a sada su jedni od najpoznatijih influensera u Kini, koji zarađuju milione

Kina je postala jedna od najpoznatijih država ruralnog preduzetništva, zbog čega prodavci voća i povrća, proizvode prodaju brzo potrošačima putem video zapisa.

Pročitajte još: Devojku napali na parkingu jer “ne izgleda kao invalid”: NJen žestok odgovor je postao HIT na Internetu! (FOTO/VIDEO)

Tako je prodaja u odnosu na prošlu godinu,porasla za 15 puta. Pojedini poljoprivrednici imaju 7.3 miliona pratilaca na kineskoj verziji Tik Toka i zarađuju oko 300 miliona juana, što iznosi oko 40 miliona evra godišnje.

Ovaj par ima oko 2.5 miliona pratilaca koji gledaju kako beru voće, a na taj način mogu i poručiti ono šta bi voleli da kupe. Dok su prodavali putem jednog trgovačkog programa, imali su oko 100 porudžbenica dnevno, a sada imaju preko 50.000 i zarađuju oko 1.2 miliona evra mesečno.

Podrška države

Poljoprivrednici u Kini imaju i dodatnu pomoć države. Naime, Komunistička partija zalaže se za revizalizaciju “san nonga”, odnosno tri problema poljoprivrede, ruralnih krajeva i poljoprivrednika. U smerovima koje su objavili 11. juna, vlada je pozvala na proširenje pokrivenosti ruralnih područja internetom kako bi se povećali prihodi poljoprivrednika.

Poljoprivreda je i dalje jedan od najvažnijih gospodarskih sektora u Kini, koji zapošljava gotovo četvrtinu radne snage.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU