in

Biljke koje vole sunce i toplotu

Ukoliko se vaš balkon nalazi na sunčanoj strani i nemate mnogo vremena za brigu o cveću, onda su ove biljke pravi izbor.

Petunije

Ove jednogodišnje biljke bi trebalo zalivati ujutru i uveče, kada su najveće vrućine i ne bi trebalo da pokvasite listove i cvet. U junu treba da se obrežverbeu prvi put i posle u avgustu, a cvetove koji svenu treba ukloniti.

Pročitajte još: Trend proleća i leta kada su biljke u pitanju: Kako se gaji AMARILIS? (FOTO)

Verbena

Može da se pronađe u crvenoj, ružičastoj, plavoj, ljubičastoj, žutoj i beloj boji sa zelenim tvrđim reckastim listićima, koje mogu na dodir ruke da ostaviti lagan osećaj peckanja. Postoji grmolika verbena i puzavica. Vebene se zaliva dok se biljka ne primi, a posle ne bi trebalo preterivati sa vodom.

Pročitajte još: Zbog čega ORHIDEJA neće da cveta? Popravite greške i uživajte u njenoj lepoti

Muškatle

Mnogi ih nazivaju i kraljicama balkona! Ima ih u raznim bojama, a dele se u dve grupe puzavice i grmolike muškatle. Ima ih raznim bojama, a cvetovi su jednoredni ili višeredni. Preporučljivo je da se zalivaju ujutru, a kada počne novi rast, hranite biljku dve nedelje izbalansiranim tečnim gnojivom tokom proleća, kada se formira cvet, dodajte veću koncentraciju kalijuma za biljke.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU