in

Advokati Kristijana Ronalda zapretili da će “PONIZITI” devojku koja ga je optužila za silovanje (FOTO)

Advokati Kristijana Ronalda su navodno zapretili devojci koja ga je tužila za silovanje „javnim izlaganjem“ i „poniženjem“ ako nastavi da razgovara sa policijom koja istražuje njenu tvrdnju.

Ketrin Majorga je policiji prijavila navodno silovanje u hotelskoj sobi u Las Vegasu, a tužila je i asa Mančester Junajteda, ali navodno su je vrhunski advokati koji zastupaju Ronalda i vode građanski slučaj upozorili da ako nastavi da razgovara sa policijom, oni neće nastaviti nagodbu i da će je javno optužiti za iznudu.

Tvrdnja je otkrivena u sudskom transkriptu koji je iskopao The Sun.

Majorgin advokat Lesli Mark Stoval rekao je Okružnom sudu SAD u septembru prošle godine da su Ronaldovi advokati uradili svoj domaći zadatak o Majorgi i znali da je ona „ranjiva na veoma moćnu osobu i da se plašila publiciteta“.


Stoval je citirao mejlove između Ronaldovih advokata koje je razotkrio veb-sajt Football Leaks za uzbunjivanje i rekao da su „radili iz tog ugla“.

„Ono što su uradili je da su – i to ćete videti tokom pregovora – ‘Pa, ako nastavite da razgovarate sa Metro-om, mi nećemo nastaviti nagodbu i javno ćemo vas optužiti za iznudu, da ste imali sporazumni seks i da sada pokušavate da iznudite novac od ove poznate, poznate osobe.'”

“I ona se toga uplašila. I to se i dalje ponavljalo, ponavljalo i ponavljalo u njihovoj prepisci. Bilo je pretnji.”

Stoval je rekao da je Majorga “postupila po pretnjama” i prestala da razgovara sa policijom, iako je sarađivala u kasnijoj istrazi.


Rekao je: „Možete pogledati istražni izveštaj iz Metroa i videćete da je prestala da razgovara sa njima rano. Zašto? Zato što su joj advokati optuženog pretili javnim razotkrivanjem i ponižavanjem. I to je dokumentovano u tim mejlovima.”

Na kraju, insistira Stoval, Ronaldovi advokati su uspeli u svojoj strategiji, uspevši da odlože krivično gonjenje.

„Kada ga je Metro ponovo otvorio (2019.), a zatim odlučio da imaju slučaj i zatražio od tužioca da ga krivično goni, on je predlog odbio.

Dodao je: „Ne mogu da se setim jasnijeg slučaja ometanja istrage krivičnog dela od strane advokata i stranke“.

Prošle godine su Ronaldovi advokati osudili Majorginog advokata, tvrdeći da je pribavio ukradene dokumente od hakera.

Oni su u sudskim dokumentima u junu napisali da su advokati u firmi Stovall & Associates nabavili papire označene kao „komunikacija advokat-klijent“ preko Football Leaks-a.

„Stoval je namerno tražio ukradene dokumente od navodnog sajber hakera i ne samo da je koristio te dokumente kao dokazne predmete za javne dokumente u ovom slučaju, već i kao podršku svom zahtevu da Policijska uprava Las Vegasa ponovo otvori deceniju staru istragu za krivično gonjenje okrivljenog, “, napisao je advokat.


Kristijano Ronaldo je žestoko porekao da je silovao Majorgu u hotelu i kazinu Palms 12. juna 2009.

Ronaldo, 37, nagodio se sa Majorgom u građanskom postupku u kojem je prihvatila isplatu od 276.000 funti, ali sada traži dodatnih 56 miliona funti odštete.

Uprkos tome što je policijska istraga odbačena, građanski postupak je još uvek u toku.


Ronaldov pravni tim je uvek tvrdio da je policija dva puta istraživala navodno silovanje 2009. i 2018. godine – i otkrila da nema slučaja za odgovor.

I sama zvezda negira optužbe i tvrdi da je imao sporazumni seks sa Majorgom.

BONUS VIDEO: