in

ZA OVIM STOLOM ĆE SE VODITI PREGOVORI RUSIJE I UKRAJINE! Svet na nogama, sastanak počinje u 10!

“Čeka se dolazak delegacija”, objavilo je belorusko ministartsvo na Tviteru, uz fotografiju mesta na kojem će pregovori biti održani.

Pregovori između predstavnika Moskve i Kijeva počeće oko 12.00 (10.00 časova po srednjeevropskom vremenu), izjavio je šef ruske delegacije, pomoćnik predsednika Vladimir Medinski.

Ukrajinska delegacija još nije stigla ne pregovore sa Rusijom u Belorusiju, a ruska delegacija čeka, rekao je Sputnjiku pomoćnik predsednika Rusije Vladimir Medinski.


ŠTA AKO MOSKVA ODGOVORI – AMERIKANCI PREDUZELI NOVI NEPRIJATELJSKI KORAK PREMA RUSIJI, Nebenzja uplašio svet! (FOTO+VIDEO)


STOTINE RUSKIH TENKOVA IDU KA KIJEVU?! Kolona duga PET KILOMETARA nadire ka glavnom gradu Ukrajine!

STOTINE RUSKIH TENKOVA IDU KA KIJEVU?! Kolona duga PET KILOMETARA nadire ka glavnom gradu Ukrajine!

“Upravo smo dobili informaciju da će stići za oko sat vremena, prema tome sešćemo za pregovarački sto u 12.00 (10.00 časova po srednjeevropskom vremenu)”, rekao je Medinski.

On je dodao da se ne otkriva ko čini ukrajinsku delegaciju.

“Nisam ovlašćen da otkrivam sastav ukrajinske delegacije pre nego što sednu za pregovarački sto. Naravno, imamo odgovarajuće informacije. Radi se o prilično visokom nivou (delegacije)”, rekao je on.

Prema rečima Medinskog, ruska delegacija nije spavala celu noć uoči pregovora sa Ukrajinom.

Takođe je dodao da je mesto gde će se održati pregovori dogovoreno sa ukrajinskom stranom i da se nalazi u blizini ukrajinske granice. Istakao je i da je logistika ukrajinske delegacije “veoma komplikovana”, te da se vreme dolaska pomeralo nekoliko puta.

Medinski je poručio da je Rusija zainteresovana da postigne sporazum sa ukrajinskom delegacijom “što je pre moguće”.

Pres-sekretar Ministarstva spoljnih poslova Belorusije Anatolij Glaz prethodno je saopštio je da se očekuje dolazak delegacija Rusije i Ukrajine na mesto pregovora u Belorusiji.

Pregovori će početi čim delegacije stignu na mesto sastanka, rekao je Glaz, prenosi RIA Novosti.

Rusija je juče saopštila da će pregovori biti održani u Gomeljskoj oblasti u Belorusiji, dok je u Kijevu rečeno da će sastanak dve delegacije biti održan na granici Ukrajine i Belorusije.

Pratite nas na društvenim mrežama