in

VUČIĆ UNEO BADNJAK U ZGRADU PREDSEDNIŠTVA SRBIJE! Neka radost Božića bude inspiracija za snaženje trajnih vrednosti: mira, tolerancije i bratske ljubavi!

Služba je počela oko devet sati u Predsedništvu. Služi vladika Stefan, a prisustvuju zaposleni i gosti.

Vučić će potom primiti decu srpske nacionalnosti iz Hrvatske, koja borave u poseti Beogradu povodom Božićnih praznika.

Predsednik će razgovarati sa decom i podeliti im Božićne paketiće.

Nakon toga je planirano obaćanje medijima, najavila je pres služba predsednika.

Vučić će, uoči Božića, ugostiti decu iz Topuskog, Vrginmosta, Vojnića, Kostajnica, Dvora, Gline, sa Korduna i Banije, za koje su pripremljeni pokloni.

Grupa od 25 srpske dece sa Banije i Korduna, u pratnji svog sveštenika Saše Lončine, u organizaciji poslanice Sanje Lakić, boravi u poseti Beogradu.

Vučić je prethodno uputio čestitku njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim vernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru.

U čestitki se kaže:

“Vama, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima srdačno čestitam praznik Rođenja Hristovog.

Sećajući se velike Božije ljubavi prema čoveku, pokazane Rođenjem Gospoda Isusa Hrista, želim da nadahnuti njome zajednički kročimo prema budućnosti, predano delajući za dobrobit naše Otadžbine i naših građana, doprinoseći napretku i razvoju. Neka radost Božića bude inspiracija za snaženje trajnih vrednosti: mira, tolerancije i bratske ljubavi.

Čestitajući Vam Božićne praznike, želim da Vas Bogomladenac podrži u uzvišenoj službi na korist srpskom narodu i dobro Srpskoj pravoslavnoj crkvi”, poručio je Vučić, uz tradicionalni pozdrav “Mir Božiji – Hristos se rodi!“