in

VLADE ĐUROVIĆ SVE ŠOKIRAO POSLE POBEDE ORLOVA: Zašto Srbija ne bi imala stranca, nije to pogrešno razmišljanje?

VLADE ĐUROVIĆ SVE ŠOKIRAO POSLE POBEDE ORLOVA: Zašto Srbija ne bi imala stranca, nije to pogrešno razmišljanje?

Mišljenja su podeljena,  mnogi problemi u košarkaškoj reprezentaciji Srbije bili rešeni dovođenjem stranog igrača, drugi ističu da nacionalni tim nije isto što i klub i da strancima tu nije mesto.

Stranac u dresu Srbije

Grci su inače posle drame pobedili Hrvate na startu Evropskog prvenstva (89:85), dok je Srbija, bez stranaca u ekipi, pregazila Holandiju (100:76). Iskusni stručnjak Vlade Đurović kaže da možda ne bi bilo loše i mi da imamo stranca.

tanjug

Vlade Đurović

Kada pogledamo kako je Grčka pobedila Hrvatsku, sa samo četiri razlike, Dorsi je dao 27 poena, a Adetokumbo 27… Da nema Dorsija, kako bi bilo? A nije Grk. Pričalo se mnogo o strancu u reprezentaciji, da li treba i nama. Nije to pogrešno razmišljanje, zašto ne bismo i mi imali stranca. Da Grci nisu imali Dorsija verovatno bi izgubili uz svu tradiciju koju imaju, asove iz NBA… Francuzi su me zaprepastili, da izgube od Nemaca sa toliko igrača iz NBA i evropskih klubova – rekao je za RTS Đurović. 


HVALA NAVIJAČIMA, ZAJEDNO IDEMO U BERLIN! Kalinić ZAGRMEO posle pobede!

HVALA NAVIJAČIMA, ZAJEDNO IDEMO U BERLIN! Kalinić ZAGRMEO posle pobede!


JOKIĆ GLAVNA ZVEZDA – ORLOVIMA STIŽE PODRŠKA SA SVIH STRANA! Mališan u dresu STOJAKOVIĆA došao da gleda SRBIJU! (VIDEO)

JOKIĆ GLAVNA ZVEZDA - ORLOVIMA STIŽE PODRŠKA SA SVIH STRANA! Mališan u dresu STOJAKOVIĆA došao da gleda SRBIJU! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

 

Đurović se pribojava jedne stravi u nastavku takmičenja Srbije na šampionatu Starog kontinenta.

–  Kada izađe Jokić vidi se da imamo probleme, kao i kada izađe Micić, a meni se ne sviđa što nemamo pleja koji duže može da drži vodi kada izađe Micić. Mislim pre svega na Jaramaza i Nedovića, kome je prirodna uloga dvojka. Pribojavam se malo jačih utakmica sa Špancima Francuzima, Grcima, Nemcima… iako me stalno optužuju da sam pesimista. Ne daj bože da se nešto desi Miciću, da kucnem u drvo, biće velikih problema. Dopada mi se atmosfera, svi igrači skaču. Gledao sam utakmice protiv Grčke i Turske, igrači koji nisu ušli u igru skaču, bodre, hemija je u ekipi izvanredna, to mi se dopada. To je jedan od osnovnih uzroka da se napravi nešto veliko. Imamo hemiju, imamo Jokića, da nemamo povrede, nedamo se najboljem. 

Bonus video

Pratite nas na društvenim mrežama