in

(VIDEO) UKRAJINCI PREŠLI PRAG PUTINOVE TOLERANCIJE, KORISTE ZABRANJENO ORUŽJE?! Ako Moskva odgovori identično neće OSTATI “KAMEN NA KAMENU”!

U ruskom Ministarstvu odbrane su istakli da ukrajinske snage upotrebljavaju granate kalibra 122mm za haubice D-30 i rakete sovjetske proizvodnje za sisteme BM-21 “Grad”, uprkos činjenici da je ova municija zabranjena trećim protokolom Konvencije Ujedinjenih nacija o nehumanom oružju iz 1980. godine.

Ukrajinci koriste zabranjeno naoružanje

Momčilo Milinović objašnjava da se ovo oružje, iako je zabranjeno i dalje proizvodi, kao i nova municija sa hiperbaričnim punjenjem.

– To su zapravo bacači plamena pomoću artiljerije, višecevni bacači raketa koji imaju termobaričko punjenje, koje je ili više zapaljivo ili više eksplozivno, u zavisnosti od toga kako se podesi, ali ovo sa fosforom je jako zapaljivo -kaže Milinović.

ŠOK OTKRIĆE! AMERI ČUVAJU ZELENSKOG DA NE BI POTPISAO KAPITULACIJU?! Na meti SAD i bugarski ministar odbrane – REKAO JE NEŠTO ŠTO NIJE SMEO!

On ovo oružje naziva tragičnim i dodaje da se prilikom udara stvara plamena lopta. Ako se posle ispaljivanja neko spasi od udara, male su šanse da se spasi od plamena.


GRAĐANI NE TREBA DA SE PLAŠE! Bajden progovorio o NUKLEARNOM RATU!


MINISTARSTVO ODBRANE OBJAVILO SNIMAK! Ruski “Aligatori” razvalili ukrajinske pozicije! (VIDEO)

MINISTARSTVO ODBRANE OBJAVILO SNIMAK! Ruski Aligatori razvalili ukrajinske pozicije! (VIDEO)

– Pravi se lopta, oblak plamena, a zatim izaziva stravičnu detonaciju, pritom izaziva i imploziju. Postoji i ručni bacač koga vojnik nosi na ramenu, to je razorna zapaljiva municija koja se zove mali šmelj. To je strašno, treba da vidite kako izgleda autobus ili bunker kad je pogođen takvom raketom isisa sav vazduh, da bi sagorevanje bilo trenutno, tako da se ljudi podave, jer nemaju kiseonika. A nakon toga ide eksplozija i raznese sve u paramparčad. To je zastrašujuće oružje.

Milinović dodaje da je ručni bacač sa fosfornom municijom napravljen devedesetih godina prošlog veka, deset godina posle zabrane. Zabranu su svi prihvatili, a najviše joj se protivio Izrael.

– Kada iz višecevnog lansera koji pominje Vojska Rusije da se koristi u Ukrajini drmne jedan rafal od 40 raketa u zonu gradskog cilja, kada udari u zonu gde su utvrđenja i zgrade, unutra je masakr. Istovremeno, zgrada ne pada, to je slabo eksplozivno naoružanje koje nije u stanju da sruši zgradu, ali je u stanju da sve unutra pobije – kaže Milinović.

Prozor čitav, unutra niko živ

Profesor ističe da oružje koje je zabranjeno i dalje, kako kaže, prave svi, jer naoružanje sa termobaričkim punjenjem niko ne može da spreči, a efekti su sigurni. Najveći je, ističe, problem u tome što se ove rakete sada stavljaju na visoko precizno oružje koje gađa otvor objekta.

RUSIJA SADA NE MOŽE DA BRAN I SRBIJU, LONDON I SAD GURAJU PRIZNANJE LAŽNE DRŽAVE, prete pokretanjem rata i u našoj zemlji! PAKLENI PLAN ZAPADA!

– Kada nekoga pogodite kroz prozor sa hiperbaričnim punjenjem, na 8 kilometara udaljenosti, znate da unutra niko nije ostao živ. Čak prozor može da ostane čitav, ali unutra niko nije živ. To su strašne stvari. Rusi imaju hiperbaričnu glavu čak i na velikom Iskanderu koji leti 600 kilometara, za razaranje komandnih mesta. Amerikanci imaju odavno takvo oružje, ali su ga dodelili marincima za invazione operacije, oni to vuku sa sobom po brodovima, izađu napolje i lansiraju. Snabdeli su tim oružjem mornaričku pešadiju, a Rusi kopnenu vojsku. U Izraelu maltene svako može da ga kupi, da puca na Palestince – kaže Milinović.

Među svim zapaljivim materijama koje se koriste u zapaljivoj municiji, beli fosfor zauzima posebno mesto zbog jedinstvenih hemijskih svojstava, prvenstveno zbog temperature sagorevanja koja dostiže od 800 do 1000 stepeni Celzijusa.

DOAJEN NEMAČKE POLITIKE VILI VIMER JASAN, NAPADOM NA SRBIJU SAD SU VRATILE RAT U EVROPU! Ukrajina je samo… Ima li iko kome još nije jasno?!

Drugi važan faktor je sposobnost supstance da se spontano zapali pri interakciji sa kiseonikom u vazduhu. Kada sagoreva, beli fosfor ispušta gust otrovni dim, koji takođe uzrokuje opekotine unutrašnjih disajnih puteva i trovanje.

– Ne treba zaboraviti da je ovo naoružanje Ukrajina izvozila u Izrael – zaključuje Milinović.

Pratite nas na društvenim mrežama