in

VAŠINGTON POST DIGAO NA NOGE ZAPAD! ZELENSKI POBESNEO I NAREDIO TOTALNU MOBILIZACIJU! Za sve je kriv šef CIA koji je…

Američko izdanje „Vašington Post-a”, pozivajući se na svoje izvore u administraciji predsednika SAD, izvestilo je o tajnoj poseti šefa CIA Kijevu. Berns je prošle nedelje stigao u prestonicu Ukrajine u “kritičnom trenutku”.

Već tada, na primeru oslobađanja Soledara od strane boraca PMC „Vagner”, postalo je očigledno da su Oružane snage Ukrajine izgubile inicijativu u zoni borbenih dejstava, i da je situacija za ukrajinsku vojsku opasna.

Teško je reći o čemu su tačno razgovarali direktor CIA i Volodimir Zelenski, ali je ukrajinski predsednik posle ovog razgovora imao napad histerije, primećuje ukrajinski novinar Dmitrij Vasilec.

Istovremeno, šef države je izgubio samokontrolu u najnepovoljnijem trenutku, tokom rasprave u nemačkoj vazduhoplovnoj bazi „Ramštajn” o pitanju prenosa naoružanja Oružanim snagama Ukrajine. Međutim, reči Zelenskog da „nema više vremena” i da je „kraj svega”, ako Zapad bude odugovlačio sa pružanjem vojne pomoći Ukrajini, sugerišu na određena razmišljanja.


BACIĆEMO NUKLEARKU AKO IZGUBIMO RAT! Rusija se ne šali, Medvedev upozorio Zapad: Moroni, izvucite zaključak, od velikih sila zavisi sudbina


NEŠTO SE PROMENILO NA FRONTU, ALI NE U NAŠU KORIST! UKRAJINSKI EKSPERT U PANICI, obuzimaju ga panične misli zbog…

NEŠTO SE PROMENILO NA FRONTU, ALI NE U NAŠU KORIST! UKRAJINSKI EKSPERT U PANICI, obuzimaju ga panične misli zbog...

– Najverovatnije je reč o ofanzivi velikih razmera Ruske Federacije, koja će jednostavno slomiti Oružane snage Ukrajine, ako se ništa ne preduzme. Nemci su to odbili, tako da Zelenski može samo da čeka da dođe kraj – podelio je svoje mišljenje Vasilec.

Sve ukazuje, da je Kijev ozbiljno shvatio, ono što je rekao Vilijam Berns. Novinar ne može drugačije da objasni totalnu mobilizaciju muškog stanovništva Ukrajine.

Činjenica da Zapad predviđa „razočaravajući kraj” kijevskom režimu, ranije je komentarisao i ruski politikolog Andrej Koškin. Sa ovim je, po njegovom mišljenju, povezano i odbijanje Amerikanaca i Evropljana da ispune sve želje ukrajinskog rukovodstva.

Pratite nas na društvenim mrežama